Snälla Lilja var snäll idag

Så lyder min bön för dagen - snälla Lilja var snäll idag!
Jag är på rysligt humör. Har varit fruktansvärt ledsen hela dagen och haft huvudvärk. Någon annan än jag som får huvudvärk av att gråta?

Mina vänner försökte verkligen hjälpa mig trots att de inte såg allt, men jag var alldeles för deppig. Sånt humör är verkligen trist att vara på, ska ni veta. Nog skrattade jag allt, åt alldeles vanliga saker som jag alltid skrattar åt, och nog försökte avvärja diskussioner och nog hade jag idrott. Men det är inte många som ser och allt färre som bryr sig...

Nej, nu låter jag som en galen toka! Jag mår egentligen rätt bra förutom huvudvärken och det finns mycket värre tillstånd att befinna sig i än mitt. I vilket fall så ska jag alldeles strax åka ut till Lilja. Ska försöka göra så mycket som möjligt med henne trots att jag bara kommer kunna skritta lite fram och tillbaka eftersom det inte finns någonstans att rida på.
Lovise är förmodligen och hoppar just nu, roligt eller hur :)

Kram Ida, ha en bra kväll!

Tisdag morgon

Godmorgon vänner :)
Jag sitter i skolan och börjar alldeles strax. Har idrott (orientering) om en timme och efter det ska jag vänta på Lovise som är i den senare idrottsgruppen och sen sätta mig med att komplettera hemkunskapsuppgiften. Jag slutar vid tre idag och ska gå hem och sen gå  en prommis med Ella :)

Förhoppningsvis går det bättre att rida ikväll. Men dessvärre tror jag inte det... Ciao!


Jag är verkligen jag vet inte vad

Jag är så fruktansvärt arg på mig själv! Jag är så himla lat, seg och nonchalant. Och känslig.
Och inte gör jag något rätt heller. Det är så lätt att bara sturnta i saker, ignorera.

Ridningen gick kasst. Lilja var barnslig. Jag var känslosam. Jag intalar mig själv efter varje dressyrpass (ibland hoppning också) att nästa gång NÄSTA GÅNG ska allt bli bra, Lilja och jag kommer samarbeta fint och allt kommer vara roligt och vi kommer få roliga saker att göra. Men det slår alltid fel.

Min pappas respons på allt är att försöka snacka sig ur det, och visst han han rätt om vissa saker, men vissa saker... Låt oss bara säga att han inte suttit på Lilja.
Min mammas respons var "men, ja, då måste vi ju ta ett snack med ridläraren, för det är ju inte meningen att jag ska behöva betala 206kr för något du grinar för" och direkt efter "ska vi sälja Lilja då? köpa en ny ponny?". Det hjälper fan inte! Fattar ingen att jag älskar Lilja, men att det inte är något roligt med egen häst och ridningen jämt? Jag älskar henne så mycket, det gör jag. Eller ja, så mycket jag nu kan älska.
Men samtidigt slås jag varenda dag att om två år kommer jag inte ha henne längre, jag hade nicke i 1½ och hans trots mot mig försvann aldrig, vill jag verkligen kämpa i 2år för att sedan glömma allt? är det inte bättre att ta stöten nu, innan det går för långt? sälja henne och se att hon får ett bra hem istället?
Men då blir jag så självisk - jag vill ju ha kvar henne egentligen, i alla fall ibland. Ochh jag kan verkligen inte bestämma mig... Nä fy fan nu grinar jag igen.
Har ett nytt rekord eller nåt, har grinat säkert sju åtta gånger den senaste veckan bara. Mer än jag brukar på ett halvår. Hatar att vara deppig...

Någon som har något kul att berätta?
Ikväll ska jag nog gå och lägga mig och bara gråta i kudden tills jag somnar och sedan ta en huvudvärkstablett imorgon och deppa lite på idrotten när jag gör orientering. Skulle vilja titta på någon måbra film men orkar inte. Ögonen håller på att gå ihop :) Godnatt vänner, hoppas ni haft en bättre vecka än jag (trots att jag egentligen borde älskat veckan, har ju faktiskt gjort mycket roligt. men det mentala ska visst alltid trassla till det för en?!)

Måndag eftermiddag

Hej raringar :)

Idag i skolan var jag riktigt duktig, tycker jag. Började med att jag slarvade bort en halvtimme på att babbla lite om helgen (ofc ;P) med vännerna, men sedan satte jag mig med en bokrecension och började kladda lite olika meningar hit och dit. Det är så man ska göra, tycker jag, för då får man bäst resultat. Att man inte bara slänger ihop en recension på en kvart utan funderar över upplägg och meningar.
Klockan 10,30 var det en bild+slöjd-föreläsning som jag och vännerna gick på, och den var en aning långrandig men under dne insåg jag i alla fall att ungefär halva terminen (inte riktigt men nästan) gått och jag inte gjort något ens halvt sånär vettigt ännu. Så när vi kom ut från föreläsningen gick jag direkt upp till en dator och satte mig med engelskan. Engelskan som jag verkligen inte kunnat arbeta med på hela terminen - trots att den skulle vara klar för några veckor sedan. Läste över lite på CDHSB, som var tänkt att vara "idealskolan" men insåg att det här är inte jag! Visst, jag gör ett grupparbete (tillsammans med Lovise) men det måste ju ändå vara något JAG ska vara stolt över att JAG varit delaktig i.
Sagt och gjort, jag började om (självklart med klartecken från Lovise, eller ja, efter en stund frågade jag när hon undrade vad jag skrev på) och denna gången blev det ett hundgymnasium. Lite mer jag väl?! :) Plus Lovise ;)

Vid halv tolv sa Carro att hon ville gå och äta, och trots att jag bara skrivit en kort stund så kom jag en bra bit. Allt är så himla mycket lättare när man trivs med det man håller på med!
Vi drog med oss allihopa (Lisa, Lovise, Carro, jag, Erica, Moa & Johanna) och när vi ätit så frågade jag om vi inte kunde gå ut en stund... Bara en liten :)
 
När vi var nästan påväg att gå in så sa Lisa att hon gärna ville ha ett nytt möte med Magnet (hon hade pratat om det tidigare under dagen med), så efter lite övertalande för Lovise (Lovise, en timme kan du väl ändå ge Lisa? om hon blir lyckligare av det, så är det väl värt en timme?) så bestämde vi oss för att gå och sätta oss utanför Magnets dörr. Hon har två sådana här fåtöljer, blåa fula men relativt bekväma där och ett litet golvutrymme. Carro tyckte det var generande att sitta där och vänta på Magnet, så hon gick och satte sig och jobbade i ett rum bredvid, där hon även kunde hålla uppsikt över dörren så hon såg när Magnet kom. Vi andra tjejer satte oss ner på det lilla utrymmet (Moa, Erica & Johanna på fåtöljerna, jag, Lisa & Lovise på golvet) och jag plockade fram ett block och kladdade lite mer på bokrecensionen. De andra tjejerna roade sig på olika sätt, men självklart så snackade vi under tiden också. Vi hade kul faktiskt :)

Efter ungeäfr en fyrtio minuter dök Magnet upp och vi bestämde en tid (torsdag 10,00-11,00) och så stack Moa, Erica och Johanna. Moa hade tydligen PH tillsammans med sin lärare (ute!) och vi gick till dem och störde... Fast bara liiiite ;)
Jag och Lisa larvade oss (haha som vanligt?!) och sjöng Pretty Woman. De andra tjejerna hängde med lite då och då och så snackade vi en massa :) Vid kvart över ett så stack Lovise till hennes buss och vi andra gick på basgruppssamling. Jag skrev jävligt mycket på min utvärdering av dagen, men egentligen bara för att då skulle jag slippa skriva mycket de andra dagarna, och jag hade lånat en av Johannas byertspennor och jag kladdade som bara fan när jag skrev. Haha :P
Sedan fick vi tillbaka ett hemkunskapsgrejjs som vi gjorde de tre första dagarna under terminen, och då fick jag VG men om jag ville fick jag komplettera till MVG. Om jag ville?! :P Haha, ska försöka göra det imorgon/onsdag och lämna in. Klart som korvspad att man vill ha MVG...

Jag fick sällskap hem av Sia (Sofia), en jätte trevlig tjej. Hon hade cykel och jag gick, men hon cyklade långsamt så det gick bra ändå. Hon svängde av efter halva min väg och sen gick jag skogsvägen hem, orkade inte ta en längre väg, lata jag :P

Nu sitter jag här och ska alldeles strax plita ut till studsmattan och studsa. Vid fm halv sex åker jag ut till stallet då jag har ridlektion halv sju. Skrev imorse att det var dressyr men jag vettefan, är ju inte min vanliga ridgrupp så det kanske är hoppning?? I vilket fall ska nog Lilja vara rätt lugn, hon blev riden säkert 80-90 minuter igår och mycket i galopp. Ska bli skönt att slippa bråka så mycket på lektionen :)
Näe, nu måste jag dra. Ska ni göra ikväll då? :)


Ni får en bild från i somras på Ella och Sally. Bilden togs en sommardag Lovise var hemma hos mig och vi gick till en fotbollsplan med mina kameror. Lovise tog den här bilden ;)

Måndag

Godmorgon!

Jag sitter i skolan och ska alldeles strax gå ner till matsalen/caféet med Johanna.
Jag går kort dag idag, slutar 13.30, och går hem direkt efter för att gå ut med Ella och sedan äta något, typ mackor...
Vid fem bör jag åka ut till Lilja, då jag har ridlektion (dressyr) klockan 18.30. Önska mig lycka till!

Jag uppdaterar mer i eftermiddag/kväll. Ciao!

Söndag

Godmorgon!

Vad konstigt det känns att det är söndag. För första gången på evigheter tycker jag förmodligen att det är skönt att en vecka är slut - för imorgon, dagen jag brukar tycka är relativt trist (måndag) ska jag ha ridlektion. Med förhoppningsvis någon annan än Maritha. Kanske Malin, min gamla ridlärare från ridskolan?! :)

Idag har jag inte planerat så värst mycket. Planerna kommer troligen ändras oavsett i all fall, så orka ödsla tid på det :P Mamma, S och pappa är ute på någon skogssakimojj, Ingrid och Karin är halvt döda från festen igår (som enligt kommentar var: nja... inte så rolig) och Eric.... tja, han är definitivt inte vaken vid den här tidpunkten!
Men jag hade planer på att försöka sitta vid tvn från två till tio ikväll, men det gick ofc not :) Lilja ska i alla fall bli hoppad idag och bli dundrad fram på i några omgångar så hon kan vara om inte lugn så åtminstone lugnare imorgon på ridlektionen i dressyr :)

Edit: Jag åker med Lovise och hennes familj till västerås istället. Kommer nog inte in på datorn förren vid sex halv sju.

Lördag

Hej bloggvänner!

Min dag har varit minst sagt hektisk, men samtidigt har jag mått bra och haft relativt roligt :)
Det började med att lilla S gapade och gastade så mycket att jag vaknade vid nio tiden. Låtsades somna om, endast för att få dra mig lite, men vid tio orkade jag inte längre så då steg jag upp och åt frukost. Vid halv elva gick jag ut i trädgården eftersom mamma ville att hela familjen (tänk bort Eric) skulle ha en städdag ute på trädgården. Dock gjorde inte jag så mycket då jag mest bara förstör det de andra gjort, utan gosade mest med hundarna, flyttade på saker, fällde ihop stolar och dylikt.

Vid halv tolv åkte pappa för att hämta min morbrors släp och när han kom tillbaka vid tolv så hade han stannat och köpt fika och rosor åt mamma. Vi grejade en stund till och sedan gick vi in för att fika. Det var små cookies och varsitt vaniljhjärta :) Då berättade Ingrid att hon och Ann skule åka till Västerås och shoppa, så jag och Karin bestämde oss snabbt för att åka med (hehe ovanligt..) och jag bytte om till strumpbyxor och långkofta så stack vi. Fick femhundra kronor (okej, inte kronor, utan en sedel) av mamma, tack!

Vi sprang i en massans affärer och jag samlade på mig:
Midjebälte på Friis&Co (rea 75% så det kostade 49,74kr)
Långkofta på ginatricot för 149kr, gråblå
Kofta på ginatricot för 149kr, rökgrå
Svart T-shirt på ginatricot för 49kr

Det var, som ni kanske uppfattat, rea på ginatricot idag :) Förmodligen inte bara idag, men :P
Det var 49kr på vissa plagg och 50% på andra... Men inte allt i butiken, till exempel inte nyinkommet men lite av kläderna :)
På vägen hem stannade vi på Godis Stoppet och jag köpte lite klubbor och lite lakrits.. Visst har jag verkligen stor fantasi??
Tjejerna köpte godis för förfesten lite senare ikväll. Efter förfesten som ska vara hemma hos Ann ska de gå på oktoberfesten i stan. Känns så konstigt att jag är 9, 8 och 5 år yngre än de jag är med nästan varje helg - därför kan jag ju självklart varken gå på krog, dricka eller gå på nattfesterna i stan. Samtidigt som jag vet att jag förmodligen är mognare än de tjejerna :P Men inte i organen ofc :)

Resten av kvällen ska spenderas ute i stallet. Känns lite halvtrist att när syrrorna klär upp sig byter jag om till ridkläder, men vad gör man? :) Godnatt bloggen!

Lilja för kvällen

Hej vänner!
Nu ska jag åka ut till Lilja och det blir det sista jag skriver ikväll förmodligen.
Jag glömde berätta vid förra inlägget att i eftermiddags tonade min bror Eric hans hår - nästintill svart. Kändes hur skumt som helst och jag förstår först nu hur annorlunda jag måste tett mig för andra när jag färgade håret brunt. Som tur är (okej nu var jag inte särskilt schysst, men ärlig) var det bara toning. Han passar mycket bättre i sitt naturliga!

Smulan fick nyss syn på min mobil som blänkte i lampan. Gissa vad hon håller på att smyga på och försiktigt sätta klorna i? Hon ryckte till som om hon bränt sig när en knapp trycktes ner och skärmen fick ett annat ljus. Raring <3


Glada hästen i spiltan

På eftermiddagen dök Lovise upp och jag och hon hade allmänt tråkigt tillsammans. Två är alltid bättre än en sägs det?!
Hon fick med sig godiset hem ;) Plus de andra grejjerna...

När mamma kom hem, vilket var exakt samtidigt med att Lovise åkte hem, så satte jag mig ner och lyssnade på hur hennes dag varit. Sedan lyssnade jag på hur lunchen mellan syrrorna och min moster plus hennes ättlingar var. De hade säkert haft det mysigt men jag orkade bara inte följa med. Känner mig så hemskt klumpig och klantig tillsammans med min moster och som om allt jag gör blir fel. Trots att hon är så vänlig så :)

När pappa kom hem så bestämde mamma att vi skulle åka till västerås. Döm min häpnad när hon sa målet: Hööks/Glada-hästen-i-spiltan!
Hennes ord var "ja, för att din ridlärare inte ska klaga så mycket ska vi väl köpa lite extra saker till dig... vad var det du sa förut... martithal? just det martingal. och tyglar, du kan ju för guds skull inte skämma ut dig med svarta tyglar på ett brunt träns! och det var väl någon grim-sak du behövde? pull något... pullnin? nej.. pulllt.. nej pullar hette det väl?". Vi hittade inget som passade Lilja på Hööks, så vi körde vidare mot GHIS. Där hittade vi först ett pullarträns, brunt ofc, och sedan tyglar som var jätte sköna och i läder. Sedan klämde jag fram med att jag gärna ville ha en martingal och då hittade vi även en sådan. Sedan när vi stod i kassan så fik jag en rosa ludd till pullartränset! <3
De hade sålt vår sadel också, så vi fick de pengarna i handen. Mammas ord när hon berättade det för mina syrror var "ni ska bara veta vilken trevlig affär vi var in i. ida ville ha saker för över 900kr - men när vi betalade fick vi 3650kr tillbaka!" :) Samtidigt känns det lite halv skumt, var ju min nickes sadel... Men han är borta och likaså sadeln och det är bara att gå vidare.

En lite rolig sak jag upptäckte för några veckor sedan är att min gråa katt Smulan inte är helt grå - hon har aprikos fläckar :P Hennes pappa var helaprikos och hennes mamma vitgrå. Men hon är så söt med dessa aprikosa inslag så <3
Nu ligger hon här bredvid mig, men jag måste tyvärr sluta gosa med henne då jag om en halvtimme ska vara ute i stallet. Ciao mates!


Lunch

Hej bloggvänner!
Syrrorna (all three of them) åkte iväg ner på stan för att käka lunch med min moster och hennes två ättlingar. Men den äldsta av ättlingarna protesterade mot restaurang (hörde jag i telefonen) så det blir eventuellt så att dem bara hämtar hem mat och äter här hemma :)

Jag har funderat lite över engelskan och ska snart sätta i gång och skriva. Btw så kommer Lovise hit i eftermiddag (okej, om en halvtimme då) för att pick up some stoffs och hon stannar ett tag. Gissa vad hon glömde... Hennes godispåse! :P Visst, det var lite andra grejjer också men ändå... ;P

Smulan, min lilla gråa sockersöta Smula ligger här bredvid mg. Hon är så klockren och söt så jag tror jag smälter! När hon inte tycker att hon får tillräckligt uppmärksamhet har hon tre alternativ (jag tar dem i den ordning hon oftast använder):
1. Hon gäspar, reser sig upp och lägger sig på tangentbordet (min dator börjar få damp på henne, för hon råkar trampa ner viloläge och allt möjligt skit mitt i ett program och dylikt).
2. Hon tittar upp på mig, lägger tassen på min hand, börjar mjukt spinna.... och om jag inte låter mig bevekas så fräser hon en gång och flyger upp och halvt om halvt reser ragg. När jag fortfarande inte låter mig bevekas så gör hon en rivstart, flyger ner på golvet, springer tre varv runt mattan och mjauar två gånger och sen sitter hon där igen, bredvid mig. Och självklart måste jag ju bara gosa med henne då ;)
3. Hon tittar illvilligt på mig och med svansen i vädret tassar hon mot sin Prins (min syrras katt, en vit springare kallad Prinsen ;P) och börjar jama lite grann - endast för att bevisa att hon minsann klarar sig finfint utan mig! <3

Fredag

Jag har helt tappat bort mig. Mår inget vidare, känner inte för något och är för lat för att göra något nyttigt. Dock har jag lovat både mig själv och Lovise att sitta med engelska idag, så därför ska jag om en halvtimme börja. För det måste bli klart idag inte förr eller senare!

Igår så var jag hos frisören och färgade håret till någorlunda likt min egen hårfärg. Blev väldigt ljust högst upp och mörkare därnere, pga att jag hade utväxt uppe och brun färg därnere. Men jag tycker om det, trist bara att jag fått tillbaka den där känslan av att jag inte borde ha ljus hårfärg. Min färg kallas askblond... Den går lite mot orange enligt mig.

Jag ska sitta barnvakt till S idag, och eftersom jag är en sådan perfekt barnpassare är tvn och tvn är hennes favorit sysselsättning kan ni väl gissa hur jag kommer hanskas med det. Därför kommer jag ha tid över, vilket beyder engelska. Blä...
Hoppas ni har en bra dag! Jag kommer förmodligen inte blogga vidare mycket resten av helgen heller.

Onsdag

Hej. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska berätta för er. I tisdags mådde jag väldigt psykiskt dåligt, och grät lite av och till. Men samtidigt gjorde jag mycket roligt... Jag red barbacka på Lilja och det var jätte roligt egentligen. Jag åt på pizzeria med min familj och vi skrattade faktiskt lite ibland. Men samtidigt kände jag torkade tårar i ögonen som ingen lägger märke till. Jag gick ut med Ella och vi myste en lång stund på min säng. Jag vet inte exakt vad det är jag saknar, men något är det ju, annars skulle jag väl inte må så dåligt?

Idag så kom jag till skolan vid halv åtta och stannade tills klockan var tre. Jag hann göra lite i skolan - läsa ut Anne Frank , gå på tyska och ha ph med min lärare. Men samtidigt betydde det inget för mig och kommer nog heller aldrig göra.
Anne Frank berörde mig lite då och då men mest var det något jag var tvungen till och kunde inte njuta av hennes berättelser. Samtidigt vet jag att jag kommer läsa om den om en sisådär två tre år och ha hur mycket som helst att le, bli berörd av och njuta åt. Är det inte konstigt egentligen?

Efter skoldagen så gick jag Lovise, Carolina, Erica och Johanna hem till mig. Lovise var väldigt distanserad och gjorde mig en aning besviken ett tag men jag slog bort det. I vår grupp är det Moa som håller oss alla glada och oavsett vilket humör var på innan hon kom in i ett rum så är vi uppåt när hon är där. Allra mest Lovise... Känns lite sorgligt att jag inte kan glädja Lovise längre, men samtidigt måste vi alla gå vidare från olika känslostormar som drabbar oss och jag tror och vet innerst inne att Lovise behöver att vara glad och det är hon tillsammans med Moa, inte mig.

I vilket fall så följde inte Moa med oss för hon skulle gå på en sorts fotokurs och sedan äta sushi, därför skulle hon inte dyka upp förren vid nio. Lovise var väldigt borta under eftermiddagen och det var först under hundpromenaden med Ellan som hon blev lite gladare. Ella var väldigt glad över att Lovise kom, hon har verkligen saknat henne sen sist Lovise var här (två veckor sedan) . Hon var först lite skeptisk till alla andra tjejer, men hon brydde sig egentligen inte så mycket. Skönt... :)
Efter hundpromenaden åt vi tillsammans med min pappa, mamma och lilla S och sen var de tvungna att åka för att passa min mosters tvillingar på två år gamla. Då började vi sätta oss vid min stationära dator och leka lite i photoshop med en bild på Moa vi tagit och gjorde så hennes hy blev helt mjölkvit och allt. Lovise låg på sängen och var urttråkad eller något liknande, jag satt i datastolen och grejade i photoshop och svarade på Johannas pojkväns msn-chattande, Erica satt på en pall bredvid och Johanna i en fåtölj. Carro satt på golvet eller dylikt, minns inte riktigt.
Sedan bönade jag min bror Eric att skjutsa oss till godisaffären där jag köpte godis till mig och Lovise för 120kr inklusive chips, Erica för 40kr, Carro för 14kr och Johanna för 33kr. Varierande mängd, eller hur... :)
När vi kom hem tittade vi på filmen Pretty Woman och efter den kom Moa och vi gick ut på kvällsrundan med vovvarna, där vi skrattade och gapade hur mycket som helst så jag tror grannarna blev galna. Sen studsade vi studsmatta allihop och det var .... spännande på något vis. Men Moa blev illamående och Erica gjorde illa huvet och mamma väste åt mig att vi inte fick gapa så mycket såhär mitt i natten så vi gick snart in. Då hittade Moa Kodakkameran ute i det våta gräset - som tur var var den oskadd! :)

Nu har jag satt på Legally Blonde åt tjejerna, då de flesta av oss tröttnade på att sitta vid datoer och annat. Lovise håller även hon på att skriva på sin blogg... Ska bli intressant att få se, men jag antar att det inte lär innehålla så mycket känslor.

Imorgon ska vi upp tidigt, jag ska duscha, sen ska vi gå ner till stan och jag ska in på frissan medan tjejerna letar jacka åt Johanna. Sedan ska vi fika tillsammans med Lovises lillebror och sen åker Lovise och hennes lillebror hem och resten av oss splittras förmodligen. Jag har ridlektion - hoppning - klockan fem så vid senast två lär väl jag dra hem. Kommer nog inte bli så mycket bloggning iorgon heller är jag rädd för. Nus ak jag sätta mig vid Legally Blonde, för jag behöver få den där må-bra-känslan. Godnatt!

Tisdag

Godkväll.

Idag har jag inte uppdaterat alls, pga mycket som hänt, men ändå inte. Återger mer detaljerat imorgon.

Nu måste jag verkligen sova, eller ja.. Ska lägga mig i sängen och läsa Anne Frank. Sov gott!

Franska revolutionen

Jag satte på en film syrrona hyrt under helgen, hade sett den förut och tyckt den var kass men passade som studiefilm. Sleepover heter den :)
Lite sent ute att publicera svaren till franska revolutionssakimojsen men här kommer de i alla fall... :)


   Hur styrdes Frankrike innan revolutionen?

Frankrike styrdes av kungen Ludvig XVI, och landet var uppdelat i tre s.k. "zoner": kungadömet, adelsmän och bönder/arbetare. Befolkningen i Frankrike bestod 98% av den lägsta zonen - bönder/arbetare.


   Vilka orättvisor fanns?

Kungligheterna och adelsmännen levde lyxliv medan bönderna/arbetarna betalade allt och fick själva leva allt fattigare.


   Vilka idéer inspirerade folket att göra uppror?

Upplysningens idéer - jämlikhet, frihet och broderskap.


   Vad var skräckväldet för någonting?

Skräckväldet var våren år 1792 då Frankrike stod i krig mot i princip hela Europa, då riksdagen hade bestämt att de skulle kriga för att andra skulle "tro på" deras upplysningens idéer.


   Är det rätt att ta till sådana metoder som man tog till under skräckväldet för att försvara idén om frihet, jämlikhet och broderskap?

Ett valfritt svar utifrån dina egna åsikter.


   Vad blev summan av revolutionen?

Revolutionen blev inte så som fransmännen från början trott. Ludvig XVI blev avrättad för förräderi och under tjugo år krigade Frankrike. Dock slutade det inte som de trott heller - de blev själva med sina upplysningens idéer och många män dog i alla krigen.


   Nämn en anledning till varför borgare och bönder är sura på prästerna och adelsmännen?

Borgarna och bönderna kunde till slut inte lita på någon och adelsmännen och prästerna ändrade inte så mycket från deras tidigare livsstil. Allt blev till slut helt meningslöst men alla var för djupt inrotade för att ta sig ur.


   Ge ett exempel på varför Ludvig XVI var en olämplig kung.

Ludvig XVI visste inte hur han skulle styra ett helt land. Han var mer intresserad av sitt eget leverne och att han själv inte skulle råka illa ut.


   Vad hette generalen som satte stopp för revolutionen 1799 och som sedan blev kung?

Napoleon 1. Han var endast 24 år då han utnämndes till general och endast 35 år gammal satt han som kejsare över Frankrike.

Nu ska jag sova, söta vänner, och det tycker jag ni också ska göra. Godnatt!


Godkväll, denna måndag

Hej!

Känner mig äckligt irriterad på mig själv. Satt jag inte hela timmar framför kassa tv program istället för att jobba skoljobb? Jojo, det gjorde jag minsann. Inte kan jag hejda mig själv heller och eftersom ingen i familjen visste om att jag ska lämna in franska revolutionspapper imorgon kunde de ju inte gärna ha påmint mig. Blä!

Ska i vilket fall starta upp pappas laptop (hehe, inte lämnat tillbaka den till honom än... Så himla skönt med laptop, önska jag haft det istället för stationär) och sitta framför tv6 2 ½ men och skriva på det där jäkla sakimojsen. Ska ni göra resten av kvällen då? Uggla framför tvn, sova, läsa..? Eller ska ni kanske också göra tråkupgifter i senaste laget till skolan? :P

Imorgon är det idrott i skolan. Orientering... Blä. Är det något ämne jag verkligen inte klarar av, knappt står ut med så är det idrott. Har ingen kondis, en mage och lår och rumpa som bara är i vägen och till råga på allt så klarar jag typ ingenting av det vi gör på idrotterna... Någon annan som har det likadant?
Jag är kanske inte tjock TJOCK men jag är inte smal, utan mer... mullig på gränsen till tjock? och jag vet att jag borde ta träningen på allvar och så, men mina knän sviker mig vid både cykling och löpning, jag är för ung för gym, ridningen gör verkligen ingen nytta och hundpromenaderna inte heller. Mamma säger att den här Vibratone man kan köpa är bara rena skitskärpet, vilket jag iof inte tror på, och vi har inga träningsmaskiner här hemma. Visst det är verkligen inte bra att äta så som jag gör (inget nyttigt som mat och sånt, utan bara typ cola osv.) men ändå... Känns som om jag hamnat i en jävligt ond cirkel. Orkar inte träna, mår illa av mat, får dåligt humör, orkar inte träna...

Äsch, nu blev det jätte trist och jobbigt att läsa :P Men jag ska försöka komma igång på något sätt, får väl ta längre promenader med Ellan, och kanske försöka åka ut till stallet direkt efter skolan så jag kan rida längre osv. (det behöver både jag och Lilja, haha) :)

Imorgon har jag inget viktigt på schemat, ska försöka hjälpa Lovise med hennes matte, tjabbla bort en massa tid på att snacka och sen dra hem. Men på onsdag då är det "cirkus" här ska ni tro :D Skolan är stängd tors och fre så på onsdag ska sex tjejer komma hem till mig, ha filmkväll (läs: godiskväll) och sen på torsdagen sticker vi ut på stan. Visst inte typ sthlm stad, men ändå :P Jojjo ska handla jacka, jag ska till frissan.. Oj, det har jag nog inte berättat :D Ska färga till en liknande färg som min egen så jag slipper det bruna hårsvallet nu! Ska kanske försöka övertyga om att få lite ljusa slingor i också, såhär på hösten kan det ju vara sött :) Ska eventuellt klippa upp håret och korta av det lite, så jag får fram lockarna. Klarar inte att ha mellanting, verkligen inte rakt, verkligen inte lockigt. Så efter torsdag blir det förändring!
Sen ska vi vid ett halv två hämta upp Lovises lillebror och ha han med oss. Förmodligen gå och fika då tillsammans med han. Sedan åker tyvärr Lovise hem och vi andra splittras förmodligen. Men det kommer vara kul så länge det varar ;)

Nehe, nu har jag förlorat tjugo minuter :P Godnatt bloggen! :)

Måndag

Hej bloggen, jag sitter i skolan och jobbar engelska... eller ja SKA jobba engelska ;P

I eftermiddag ska jag direkt efter skolan gå till stallet tillsammans med Moa och Erica, och de ska få rida Lilja. Sedan ska jag titta på när de rider på ridskolehästar och sen gå hem :)
Ni får ha en bra dag, ciao!

Söndagskväll

Godkväll :)

Nu har jag duschat och varit ute hos Lilja. Vi fick hoppa idag :) Pappa var snäll och byggde lite hinder åt oss.. Typ så här såg banan ut:

Visst är jag en duktig paintare..? Haha :P

Nu ska jag titta lite på tvn eller läsa något och sen sova. Skola imorgon, jue ;P Godnatt!

Ojojoj...

Nu, mina vänner, har det gått överstyr. Jag och syrran satt och tittade på One Tree Hill, och vi väntade, och väntade, och väntade... och väntade lite till. Vi var så jäkla pissnödiga förstår ni :P
Så när reklamen äntligen kom, ja... Då lät det såhär:
"REEEEEEEEEEKLAAAAAAAAAAAM!! JIIIIIIIPPIIII!"

Lite överstyr eller hur :P Brorsan satt bredvid och stirrade på oss och sa:
"Asså, ni är ju fan helvetes sjuka... första gången nån i världshistorien skriker jippi för reklam... herre jösses"

För en halvtimme sen åkte min andra syster till tåget. Lite modstulet, kommer sakna henne lika mycket som alla andra veckor, men å andra sidan är det bara fyra dagar den här gången :) Man får vara glad för det lilla :)
Innan dess har jag inte gjort så mycket, passat lilla S, min tredje syster, och fått höra om helgen för familjen. Något som alltid, ALLTID, är lika fascinerande är min släkt. Vi är inte normala för fem öre, skulle jag vilja påstå. Alltid händer det något :P Den här gången fejkrymde en kusin :P Visst, nu kommer ni tro jag är hjärtlös eftersom jag inte bryr mig nämnvärt, men tro mig... Inget kan varken förvåna eller "beröra" mig från den här sjuka släkten längre. Så är det bara :) Har levt med den för länge tror jag :P

Det jag har kvar på listan att göra ikväll är att titta klart på One Tree Hill och åka ut och rida. Plus hundisarna då :) Hur ser eran kvällslitsa ut?

På vägen igen

Nu är vi ute med bilen på vägen igen... :)
McD maten var helt okej, jag tog sex pack chicken bits, Lovise nio pack. Jag drack en ur... hm kan man skriva äcklig? MINDRE GOD coca cola light. Var något fel på deras läskautomat så man kunde inte få läsk annat än på burk... Så Lovise fick dricka milkshake :P Men jag valde coca cola light istället :)


Min coca cola light och Lovises lillebrors milkshake i bakgrunden... :D



Ja, texten på bilden talar väl sitt mest tydliga språk.. eller?! :P


Var ganska snyggt inne på McD. Vitt, brunt och ljusgrönt :)

Vi är alldeles strax hemma... Typ en timme kvar eller något, tror jag. Lovise har tagit upp sitt åka-bil/buss-block igen.. :P Fast hon säger att den heter Tankar-i-bussen-bok :) 
När jag kommer hem ska jag prata med familjen och göra det de ber mig om.. Men med tanke på vädret antar jag att det blir att först gå ut med hundisarna och sen jobba i trädgråden. Trist...
Ikväll hopppas jag på att få hoppa med Lilja, men med tanke på att hon vilat två dagar så är det inte mycket att hoppas på, hon behöver serpentinträning, skänkelvikning och fatthjälper. Blä... :P Men det blir säkert kul :)
Vd ska ni göra ikväll?

På hemväg

Godmorgon bloggen :)
Nu är vi på hemväg från weekend resan. Jag och Lovise sitter här bak i bilen, jag skriver ett inlägg på bloggen och hon skriver i sin "åka-bil/buss-bok". Vi har åkt en ganska bra stund, men jag orkade inte plocka upp laptopen innan... Hehe :P
Något som förvånar mig är att typ hela resan åker vi förbi antingen skog eller vatten. Inga städer, hehe?! :P

Vägen... Ser ni så mycket skog det är och inga städer i sikte?


Igår kväll fick jag med Lovise på Trivial Pursuit för 15 år och uppåt istället för Sant/Falskt. Men vi spelade inte riktigt enligt reglerna.. Jag gav Lovise typ 20 ledtrådar på varje fråga och typ en gång så var det en fråga vad någon bonde eller någe skit hette, och då fick hon de här ledtrådarna:
"Öhm... Sex.... ton på .... engelska..."
"Ja, Sixten var förnamnet... öhm.."
"Typ... Man kan hitta det i en gruva.."
"Och vart brukar... gruvor... LIGGA i..?"
"Nä, inte metall.... Ja, berg va rätt.."
"Jamen, det som man hittar i gruvan ska vara fÖRE berg.."
Haha svaret var i  alla fall typ Sixten Jernberg.. :P

Nu ska vi äta lunch på McD :) (ni minns hennes reaktion i torsdags väl??)


Oh sweet baby

Haha, sitter och lyssnar på Mickey and Sylvias låt Loverboy. Just simply loving it! <3
Den är så sööt... Dem spelar dne i ett mysigt klipp i Dirty Dancing 1 när han lär henne dansa, ni vet? :)

Det blev ingen film, för pappa hade ställt in någe skit på laptopen så det inte funka. Ursäkta, men kunde du inte sagt det innan du sa att det gick att titta på film på den?!
Lovise fick vackert sätta sig vid youtube och kolla i olika delar på Serendipity, och jag satte mig med mp3... Sen blev jag jätte sugen att titta på Sweet home Alabama så då fick jag sitta vid youtube men den fanns inte där (kan någon snäll ladda upp den?) så jag och Lovise bytte tillbaka, och nu sitter jag och lyssnar på Mickey and Sylvia ;)
Ett tag lekte vi med kameran också, och vi filmade varann.. Haha, jag ser fan sjuk ut all the time. Men ser lite bättre ut på film än på bild :P Fast när jag skrattar.. fan asså fattar inte varför Lovise inte sticker sin kos :P

Nu stack Lovise på toa det är därför jag snodde till mig laptopen lite, ska nog försöka lyssna på någe roligt på youtube... Ciao! :)

Edit: Lovises lillebror är lite irriterande, han kommer upp och låter med en leksak som låter jätte illa :P
Det är typ en lila turkos flygplan som man drar i ett snöre så låter den..?


Vilken?

Hej igen, nu har vi kommit tillbaka från husvagnen för att hämta filmerna. De som kvalade vidare blev Coyote Ugly, Serendipity (Om Ödet får Bestämma) och Prinsen och Jag (The Prince & I). Okej, ger mig Lovise! Du får väl se din favoritiflm av dessa tre: Serendipity. I denna stund tar Ida kort på filmen och framsidan :D Underbara film - såå rolig! Älskar den!!! Nej, men gud! :O Nu måste jag ju sluta skriva annars hinner vi inte se den! <3

xoxo Inkräktaren ni vet vem <3

PS. bilder kommer snart DS.

Film!

YIPPIEE! Lovise hade med sig Coyote Ugly på DVD! :D Så kanske ska vi titta på den nu :D Eftersom det bara är massans trååk på tv. Bild och mer information kommer snart :)

xoxo Inträktaren ni vet vem

Shopping

Hejsan!

Vi åkte ner och gick bland affärerna i det lilla samhället och först gick vi in i en intersport eller liknande. Men där tröttnade jag och Lovise väldigt snabbt, så vi gick vidare till Lovise favoritaffär, en typ... ljus och textil affär?
Där hittade i alla fall Lovise en aromalampa som det så fint kallas, som var gräddvit med rosa blommor på :) Hon köpte doften vanilj till, vilket jag tycker var bra för det var den som luktade godast :P

Aromalampa

Sedan sprang vi in på en klädaffär där jag hittade världens snyggaste lila klänning, men den kostade 450:- så den glömde jag lättvindigt. Sen gick jag längre in i butiken och hittade... WOW en ursnygg svart "kofta" som skulle bli perfekt till Lovise! Så den fick hon vackert pröva och sedan köpa :)

Visst är den supersnygg på henne? 200kr!

Efter klädaffären gick vi in på en skoaffärr... Där jag hittade Mina Skor! :D Supersnygga eller hur...! 300kr.

Godmorgon såhär på lördagsmorgonen

Godmorgon bloggen :) Svoit gott alla?

Jag och Lovise gick upp vid tio över åtta och åt frukost tillsammans med hennes mormor, mamma och lillebror.

Furkosten imorse. Lovises mormor "tvingar" i en mat hela tiden... Igår kväll, så skulle jag och Lovise få fika... Då mopsade hennes mormor på så jag åt SJU kakor.. Haha :)

Igår kväll spelade vi ju Sant eller Falskt  - det var hur kul som helst. Vi spelade tillsammans med hennes mormor som var riktigt trevlig :) Får mig att sakna min mormor lite... <3 Fast samtidigt slås jag av hur otroligt olika dem är/var :)

Lovise sitter och fotograferar lite och alldeles nyss lusläte vi lite bloggar. Ska åka och "shoppa" ida, jag, Lovise, hennes mamma och hennes lillebror. Osäkert var, men förmodligen nere i samhället. Lovise vill åka till Mora men det vill inte hennes mamma ;)
Jag har i vilket fall lite pengar att spendera, så det lär väl bli något inhandlat. Men jag har kommit på att jag är så otroligt snål att jag bara köper kvantitets produkter vilket jag ändå förlorar på i längden.. Haha.

Visst ja, en dagens outfit:


Grått linne från (tror jag) Veromoda
Huvtröja från Selma Jansson
Svarta tights + svarta strumpor
Halsband (en silverbricka med ett spader hål mitt i) från Glitter
Örhängen från H&M


Ett godnatt från Dalarna

Jaha, nu blev det dags för sovtime, som Lovises brukar säga :P Dagen har varit helt okej (hoppas jag att hon tycker iallafall) och nu ska vi gå och sova trångt i sängen som finns i Lovises (min) husvagn :)

Godnatt <3

Sant eller Falskt?

Nejmen oj! Nu ska jag och Lovise visst vara väldigt sociala och spela lite spel. Spelet vi ska spela ikväll heter Gurgla dig fram. Sant eller Falskt? ^^

Glöm inte Lovises också ;)

God kväll!

God kväll allihopa. Just nu sitter Lovise vid datorn och jag tar kort men snart kanske ni får höra mer från just mig om man säger så ^^ På tv visar dem Lilla Jönssonligan - Stjärnkuppen. Ingen film jag skulle ladda ner kanske, eller köpa men visst duger den nu ;) (=ALDRIG ATT JAG SKULLE KÖPA DEN!!)

Nehe, ska låta Lovise skriva på sin blogg nu (även fast det är hon som skrivit det mesta (A))

xoxo Lovise

slut

Nu håller batteriet till laptopen på att ta slut, så hörs nog inte mer på ett tag :/
Vi hörs senare ikväll, då jag och min lilla friend fått mat ioss och´kanske har en godisburk framför oss (A) Önsketänkande som kanske går i uppfyllelse :D

xoxo Lovise

Bilder från dagen


Lovise i busskuren med alla mina väskor.



Jag vid busskuren... Haha vilket leende jag har, stort som halva ansiktet :P


I bussen påväg hem till Lovise där hennes mamma skulle hämta upp oss. Det syns att vi är påväg ut mot landet va? :P


En bild på
Lovise i den skakiga bussen.. Vågade inte använda blixt = bilden suddig :P


Här i bilen vid mina fötter... Vart inte trångt alls jämtemot min familjs husvagsnvecka i somras, men
Lovise tyckte det blev trångt, eller nåt.. :P Bredvid mig har jag två täcken och efter dem sitter Lovise. I den svarta väskan finns plånbok, mobilsladdar och kameror. I den vitgröna finns det näsdukar, ritblock, pennor, laddare till batterier osv. I den bruna portföljen låg laptopen :D Älska min portfölj!


Laptopen i mitt knä. Känns så weird att kunna blogga i bilen :P


Dongeln, en ful en... Helt vit med en rosa text där det står "TELIA". Vilken fantasi... :P


En liten sjö vi åkte förbi för en stund sedan. Dongelns internet är så segt, så det har tagit ett tag att ladda upp bilderna :P

Nu sitter vi och lyssnar på Emil i Lönneberga för Lovises lillebros skull, men det känns inte riktigt som om han bryr sig :P Lovise har lånat "min" mp3 och jag försöker stå ut med Astrids röst... Eller vem det nu är som läser upp berättelsen.
Men nu ska jag låta Lovise skriva inlägg på sin blogg, ciao! :)

Hejhej från bilen :)

Hejhej hälsar vi här ifrån bilen. Vi har åkt i en ca tjugo minuter nu och har allmänt trevligt. Lyssnar på radio, för tillfället Grace Kelly med Mika. Lovise fotograferar för fullt och jag... ja, jag bloggar ;)

Vi beräknas vara framme vid ungefärlig tid sex, och då ska vi äta och sen bädda i husvagnen... och sen sova eller titta lite på film. Imorgon ska vi shoppa loss, men vi vet ej vart ännu. Sen på söndag blir det väl förbereda hemfärd och sen åka hem :) Hur ser era helgplaner ut?

Godmorgon!

Nu sitter jag här med väskor packade, skor på fötterna (okej, inneskor), frukost framför mig och en halvtimme att slå ihjäl. Trodde aldrig jag skulle få en halvtimme över, men å andra sidan så är jag ju inte helt hundra på att allt är med, men wadever... Det är ju liksom bara tre dagar :P


Mina tre... nej shit, fyra väskor :O Och resskorna :)

Sitter här och pratar med syrran, jag sitter i "biblioteket" och hon ligger i sin säng, och den står två rum ifrån. Ni fattar att jag knappt hör vad hon säger, speciellt som hon mumlar och pratar värmländska och jag fattar noll av värmländska?! :P Men ska försöka göra lite saker här hemma nu istället, vi får höras eventuellt under dagen eller ikväll när vi kommit fram :)

Godnatt

Godnatt bloggen :)

PS. Fixat ny layout på bloggen igen. Inte klar men nöjd för helgen i varje fall. Küsse!

Hej syrran!

Nu är syrran hemma :) Känns lite halv konstigt att åka dagen efter att hon kommit hem, men aja :) Hon kanske ska rida på Lilja i helgen..? :)

I vilket fall, mamma hade frisör tid vid två eller nåt, så hon kunde skjutsa upp mitt pick och pack till skolan till halv två :) Så då får jag med mig laptopen :D Och kameran... och slipper gå med stor röd resväska hela dagen i skolan :P
Men nu ska jag gosa med syrrans papillon hundar och sen lägga mig. Fick en glass från donken, McFlurry Ahlgrens bilar, men efter att jag åt den började det göra ont i lungorna, weird men jag hoppas det går över snart :) Känns lite som kallsup.


Packat?

Ja ni... Känns som om jag packat för minst en vecka samtidigt som det känns som om jag inte fått med något viktigt. Weird.. :P
Men jag fick klartecken av pappa att ta med laptopen plus dongeln - men på ett villkor. Den får inte vara med i skolan imorgon! Hur fanken ska jag lösa det? Den enda lösningen är att syrran kommer upp med den imorgon innan vi åker, och det skulle vara jäkligt bra för mig för då kan hon ta resväskan och det med då... Men samtidigt tror jag inte att hon lär bli så glad åt det. Men ska höra med henne när hon kommer hem (hon är på donken nu, tillsammans med min andra syrra som nyss kom med tåget) :)
När jag packat nu så har jag samtidigt gått igenom lite lådor i byrån och ärligt talat - två lådor står TOMMA nu. Det är ju helt sjukt :S Önskar man hade mer pengar så man kunde köpa in lite snygga höstgrejer att lägga där, menmen :)

Hade förresten precis av två naglar så jag har nu fyra långa naglar, fyra korta naglar och två lagom naglar. Haha :P Ska nog alldeles strax gå och sova, fast... Ska nog sitta och prata lite med syrrorna först, och sen stirra lite på tv och kanske läsa litet... Haha jag upp i dagen (natten!) :P

Blåmärke

Haha just snyggt... Satt lite konstigt på datorstolen och nu när jag flyttade på mig upptäckte jag att jag skapat ett blåmärke på mig själv. Kände inget förren jag flyttade på mig, men nu... Shit! :P


Det röda runtom kommer ju försvinna men blåmärket inuti... Hehe.

Ska börja packa nu, fick bli en relativt ful resväska (röd) men det ordnar sig väl. Har däremot ingen aning om vad man ska packa ner.. Har ju inte en så där jätte bra garderob :P Har inte fått något tecken om jag får ta med mig pappas laptop, så eventuellt blir jag utan dator hela weekenden. Men förhoppningsvis åker den med och då ska jag inviga min portfölj-datorväska :) Lovise försöker få mig att ta med mig pengar, men jag vet att om jag gör det kommer jag bara slösa dem på onödiga grejer så jag tror jag avstår... Fast å andra sidan - tänk så står jag där med värsta bästa grejen och inga pengar med mig?!

Torsdagskväll

Jag är nyss hemkommen från Sibylla efter ridningen. Ridningen idag gick sådär, hade en hel jäkla hejaklack (mamma, pappa, S, Marie, Maria, tjejer från ridskolan) som gjorde mig nervös. Men Maritha, ridläraren, lärde mig lite om hur jag ska hålla mina armbågar och tummar vilket jag ska öva på nu. Och hon sa att det syntes att vi tränat skänkelvikning och kort trav i veckan, så stolt jag blev då :D Sen var det ju verkligen inte bara kul, utan vi fick säkert tjugo åtsägningar om för het och så, men ändå :)

Imorgon direkt efter skolan ska jag åka med Lovise familj med deras husvagn. Har dessvärre inte packat än, så jag borde nog börja nu... :P Men kommer känna mig rejält töntig imorgon i skolan med en resväska på hjul, stor bag och eventuellt en portfölj med dator i :P Menmen, det är ju kort dag så jätte utstirrad lär man ju inte bli i alla fall :)
Påminde mig om att jag måste be mamma sy i en knapp... Vi hörs igen lite senare, ciao!

McDmat ger starka reaktioner

I helgen ska jag och Lovise åka tillsammans med hennes familj med hennes husvagn. Gissa vad hennes reaktion är när hon berättar det?
"Och då ska vi äta på McDonalds i HM!!!!!!!*happy smile*". Raring :P <3
(HM är en stad)
Ingen reaktion på att åka med husvagnen... eller tillsammans med mig eller något annat - nej JUST McDmaten framkallade big smile :P

Ska försöka få med mig pappas laptop och dongeln, så förhoppningsvis kan jag blogga under helgen men inte säkert. Får återkomma med mer information ikväll :)

Torsdag

God eftermiddag bloggen!

Jag gick uppvid kvart över sju och var på skolan vid kvart i åtta.Tycker jag var bra gjort av mig :P
Hittills idag har jag inte fått så mycket gjort förutom skrivit en barnbok och fått Carro att illustrera den (inte klart!). Haha barnboken heter "Kalle letar" och den är åtta sidor lång INKLUSIVE framsidan med en eller två meningar per sida :P
Vsst är det ett solklart mvg-ämne? :P

I eftermiddag får jag skjuts hem och byta om sen är det ridlektion. Ska försöka klippa Liljas man idag också. Men i övrigtär det nog inget speciellt... Kanske blir någon bild från ridlektionen då mamma ska titta, men förmodligen inte. Lovise ska också träna ikväll men hon ska ha hoppning och jag ska ha dressyr :) Ha en bra kväll!


En helt vanlig vardag

Idag var det en helt vanlig vardag. Gick upp imorse vid sju, hoppade in i duschen, valde kläder, åkte till skolan, tog skolfoto, spelade brännboll, kom hem, passade lilla syrran, åkte ut till stallet och gick ut med hundarna :)
Skolfotot blev nog helt okej, hade på mig min fina svarta klänning. Lånade ett guld halsband av syrran också, Lovise tyckte det såg lite naket ut utan örhängen men tror det blev bäst så :)
Var en urgullig fotograf, men minns inte vad hon heter...

Påväg ner till brännbollen så lånade jag Moas kamera, men hennes dator kan inte skicka bilder eller något lika vrickat, så därför bidde det inga bilder som jag kan visa. Måste verkligen ladda batterier till någon av mina kameror så jag kan fotta själv :P
I alla fall, så var brännbollen helt okej... förutom att vi förlorade 4/4 matcher haha! :P Men ärligt, vi var 9 stycken mot 20+.. :P Tycker vi gjorde ganska bra ifrån oss i vilket fall ;) Och jag sprang ett frivarv en gång, vilket jag trodde var totalt omöjligt :P

S var jäkligt dryg idag när jag passa henne. Hon fick stirra på film istället för att jag skulle aktivera henne... bra syrra jag är ;( Men aja, spelar väl ingen större roll. S fick följa med till stallet också, där jag hade rejält oflyt idag. Ridningen gick kast, pappa var sur, S var gnällig(=trött&hungrig), jag var ledsen och Lilja var trotsig som bara den. Sen sa stallägaren att vi gjort lite fel och så, och att vi måste börja göra en del saker annorlunda.. Känns inte riktigt som om jag borde ha häst egentligen! Men jag antar att jag kommer vela om det här ändå tills jag vet inte när, och sen kommer väl det kära ödet bestämma åt mig. Som vanligt :P

Nä, det här inlägget började jag på klockan tio över åtta... Haha! Godnatt bloggen :)


Onsdag

God morgon!
Jag sitter i skolan och har ganska tråkigt. Har fotografi för skolkatalogen vid halv elva och vid kvart i tolv ska hela åttan vara nere på idrottshuset och spela brännboll. Slutar därenere vid kvart i tre och sen ska jag masa mig hem. Har inget större inplanerat på kvällen, utan bara hästen och hundarna :) Ska ni göra idag då? :)


Tisdagseftermiddag

Hej bloggen!
Jag hann inte skriva så mycket på svenskan i förmiddags som jag tänkt eftersom skoldatanätet inte fungerade vid tio snåret. Men det löser sig, deadline är ju inte förren i slutet av terminen eller så :)
Friidrotten var jäkligt tråkig, allra mest eftersom jag verkligen inte är något duktig i idrott. Det känns så meningslöst, får ju ändå inte mer än G!

Vi fick sluta tjugo i tre, så jag och Lovise sprang och bytte om och skyndade oss till lasarettet där hennes buss gick. Vi hann ganska precis och sen började jag släpa mig hemåt. Som Lovise sa, när man åker bil i våran stad, känns den pytteliten.. men när man går?! Enorm!
Det tog mig lite drygt en timme att komma hem från ena sidan av stan till den andra, lagom roligt... Hade väl varit okej om man haft sällskap av en vän eller en hund, men totally alone... Blä!

När jag kom hem så fann jag en lapp från syrran "Ida, plocka undan i hallen och trappan, är du snäll, och gärna i matsalen. Är och fikar med *!", och nu sitter jag vid datorn och kodar om lite på bloggen. En händelselös kväll, bara ridning och hundpromenad. Hur ser eran kväll ut? :)


Tisdag

Morsning bloggen, sovit gott alla?


Igår kväll så lekte jag och Lilja och rejsade mest. Vi behövde det kändes det som. Så kul! Puss gumman <3
Efter en dusch så hamnade jag framför tvn, Jordan rättsläkare var det. Så tråkigt, för programmen blir sämre och sämre enligt mig. Hamnade väl i sängen vid ... halv tolv?


Nu måste jag alldeles strax sticka, vi har friidrott vid ett till tre idag och innan dess ska jag försöka skriva något på svenskan. Ha en ba dag! :)

Måndagseftermiddag

God eftermiddag/kväll! :)

L blev super fin i sin frisyr! Jag satt med hennes bror och mamma inne hos frisören och bläddrade igenom ett homestyling-magasin och en makeover-tidning med mängder frisyrer i. 

Inne hos frisören...

Innan vi åkte till frisören åkte vi till en outlet för Lantmännen, och där hittade jag säkervästar för 100:-. Ska försöka locka med mamma dit ;)
Efter frisörbesöket gick vi förbi en pizzeria, där några vänner till Ls familj var/jobbade (?) och vi (jag, L och hennes bror) fick varsin klubba. Jag valde en med apelsinsmak, för trots att jag inte gillar färgen på den så är den goood... :P
När jag kom hem så erbjöd jag mig att passa S medan mamma åkte ner och jobbade en stund. När jag frågade S vad hon ville göra blev det korta svaret "cykla" så jag tog vårat pick och pack+kameran och Ella så begav vi oss ut på en promenad. Var iskallt, men samtidigt skönt...

Carro
I skolan, Carro tyckte det var roligt att sudda på tavlan... ;P

Carro
Sen lekte hon leken "inte nudda golv"! ;D Ni inser hur roligt man har tsm med henne, va? ;D

Carro
Sen haka L också på... :D Bilden tog jag från att ha stått på ett bord, haha! :P


Jag lekte lite hos frisören.. Experimenterade med kameran egentligen ;P


S cyklandes..


S och Ella kommer emot mig <3 Sötnosar!


Oj, här kommer en kollision! I slutet av promenaden så stannade Ella precis framför S, så hon fick tvärt gira undan... Hon ramlade och fick ett skrapsår på kinden och hakan. Gumman <3

Nu ska jag och pappa laga våfflor och sen sticka till stallet. Ha en bra kväll!


Eftermiddag med L

Det är helt sjukt. Seriöst.
Jag har nog aldrig tillbringat en eftermiddag på en vardag tillsammans med L... :S Förutom vänta på buss då, men ärligt det kan inte räknas som umgås :P
I vilket fall - idag ska hon klippa sig vid tre och eftersom vi slutar vid halv två har jag en och en halvtimme tillsammans med henne på en vardag! ;D


Provet imorse gick bra, får nog G på det. Nästa "prov" är nästa tisdag, så det känns ju helt okej, får sitta på måndagskvällen en stund bara ;)


Nu sitter L här bredvid mig och plågar mig med en massa frågor om serien Felicity... Suck, önskar verkligen att jag aldrig sett de där programmen FÖR DÅ SKULLE HON INTE KUNNA PLÅGA MIG! Haha, men seriöst.. Är lite jobbigt, raring :) *kram*

Kjol i mulet väder

Godmorgon bloggen!

Jag bestämde mig för att ha jeans kjol idag tillsammans med ett linne och en polo tröja. Gissa vad för väder man får se när man går upp?! Mulet!
Men det fick bli kjol i alla fall, eftersom jag inte orkade leta efter ett par jeans.. Hehe :)
Frågade syrran om jag fick låna hennes ljusblåa pumps också, så här ska det klackas i skolan ;)
Jag slutar klockan... halv två idag, och kommer nog hem runt två-halv tre. Är inget extra på dagsplaneringen idag, så därför sitter jag nog med Ls blogg eller min blogg och redigerar under kvällen :)

Godnatt

Nu har jag "slitit" framför Ls blogg i drygt tre timmar. Tyvärr är det inte på långa vägar klart, och för tillfället ser det ut att vara fler buggar nu än innan, men de buggar som finns nu är enkla medan de förra var mer invecklade.
Nu är jag jätte trött, det mesta av provsvaren har trillat bort från hjärnan och jag har fyrkantig blick. Haha, inte riktigt men ;P
Godnatt! :)

Brownie med grädde

Har suttit i drygt en timme nu med Ls blogg, och har insett att min blogg får vänta tills någon annan dag.. för Ls blogg är i desperat behov av hjälp! Har hittat säkert tio felaktiga koder och konstiga färger och allt möjligt, och än finns det kvar väldigt mycket. Hehe :)
Har varit och hämtat gott också:
Brownie med grädde

Photoshop kväll

Jag är verkligen ovan vid att ha kvällar lediga utan något att göra.. :P
Ikväll blir det en photoshopkväll - Carros header är fixad, Ls header håller jag på med nu och efter det ska hela min blogg bli ändrad. Hihi :D
Hur ser era söndagskvällsplaner ut då? Egentligen vill jag titta på tv, men samtidigt vill jag bli klar med Ls header så jag kan sitta resten av natten med min blogg. Får se, kanske ska sätta på tvn i bakgrunden :P

Lasagne

Åt nyss middag med familjen. Lasagne. Urk säger jag bara..
Jag har Ls godisskål framför mig, men jag kan verkligen inte hitta något ens halvt ätbart :P
Fast det är väl tur det, så jag inte proppar i mig ännu mer godis ;)

Jag har verkligen TRÖTTNAT på den här layouten på bloggen. Så jäkla liten. När man läser den, alltså... Men ser inte ens en mening på samma rad! Sjukt. Men tror jag behåller bakgrundsfärgen, men vi får se :)
Men allra först behöver jag ordna Carros blogg, sedan fixa Ls header och sedan hjälpa Moa och Erica... Ni inser hur långt i framtiden, va? :P

Provsvar Amerikanska Revolutionen

1. Var och när ägde den amerikanska revolutionen rum?
År 1776 och i Philadelphia som då var Nordamerikas största stad.
2. Vilka var det som gjorde revolution?
Det var kolonisterna i Amerika som gjorde revolution mot Storbritannien. Frankrike och Spanien som förlorat mot Storbritannien några år tidigare stod på kolonisternas sida.
3. Vilka var det som förlorade makten?
Storbitannien förlorade makten över Amerika till kolonisterna.
4. Vad var det för idéer som inspirerade självständighetsförklaringen (4th of july, 1776) och författningen (1789)?
Upplysningens idéer inspirerade till självständighetsförklaringen. Amerika blir nu United States America eller på svenska: Amerikas Förenta Stater. Upplysningens idéer är frihet och jämlikhet. "Vi håller oss dessa sanningar för självklara, att alla människor är födda lika, att de av sin Skapare har givits vissa rättigheter som inte kan tas ifrån dem, att bland dessa rättigheter är liv, frihet och strävan efter lycka."
5. Av någon anledning tyckte man inte att idéerna om frihet och jämlikhet gällde de slavar som fanns. Varför tror du?
En fråga där var person själv har ett eget svar.
6. Fram till 1776 var USA koloni åt ett annat land, vilket?
Fram till år 1776 var Amerika koloni åt Storbitannien, men lite längre bakåt i tiden även åt Frankrike och Spanien.
7. Varför är den 4 juli USA:s nationaldag?
Den 4 juli år 1776 blev USA självständiga, därför firar dem den 4 juli varje år som deras nationaldag.
8. Vem var George Washington?
George Washington var ledaren under striden mellan kolonisterna och britterna. Han var plantageägare och officer.

Ja, det var de åtta frågorna :) Hoppas ni lärde er något ;P
Ska stirra på Gossip Girl på kanal5 nu. Ciao!

Prov Amerikanska Revolutionen här kommer jag!

Nu har jag ridit och kommit hem. Var tävlingar på ridskolan idag, så jag fick rida en hetsig häst som absolut inte ville lyssna eftersom det var hur många nya häster som helst där, ju! ;P Lilja forever <3
Ska sätta mig med att studera inför provet imorgon, Amerikanska Revolutionen. Ett litet prov, bara 8 frågor, men ändå.. :) Provsvaren kommer snart upp på bloggen, för de som går i min skola i åttan ;)

PS. Bilder från auktionen och vad familjen köpte kommer snart upp.

Auktion på en söndagsmorgon

Mamma och syrran väckte mig vid tio idag, vi skulle iväg på en auktion. När vi kom fram var det jätte trist och det enda som skulle KUNNA vara intressant var en spegel - men den skulle ropas ut vid fyra i eftermiddag. Nej tack! :)
Men mamma och syrran hittade lite ljusstakar och små saker. Visar bild på allt senare :)

Nu ska jag till stallet och rida. Ska nog inte hoppa idag eftersom hon gjorde det igår och i tordsdags.. Hehe. Men ska försöka öva lite på skänkelvikning och kort galopp och reglerbart tempo i traven. Ska bli kul, ska rida ute i paddocken idag med, så härligt väder för det! Ciao!

Haha mitt skrivbord

Haha, just nu sitter jag och skriver det här inlägget från den här "rullisten" där man brukar ha sina flikar som "Internet" "Word" och sånt... Fattarni? Liksom... I  verktygsfältet tror jag det heter. Men jag tror ska sluta ha en internruta i det här fältet, för man ser typ ingenting, för att det är så litet utrymme. Men det var lite kul ;)

Wohoo!

Har precis ätit ost och kex efter att ha duschat efter hästen. Var så otroligt roligt när jag red idag! Jag och Lilja börjar få in en samspelning nu, och vi red ute i paddocken. Det stod tre hinder uppställda, så vi lekte lite också... :D Hon är så härlig min hopponny <3 Ska försöka ta grönt kort och sen tävla här nu snart :)
Har aldrig tävlat förut, så det ska bli spännande om det blir något :)

Tänkte visa lite bilder på mig och Lilja från idag (lurade pappa att ta några.. haha):

Lilja
Lilja när hon fick hö = överlycklig!

Lilja
Jag och Lilja. Man ser mig knappt och vi har massa reflexer, men... wadever! ;D

Linus
Linus, våran (icke)linslus i stallet. Han och Lukas är bröder och bor på "gården" vid stallet. Supertokig i bollar! ;)

Ella
Ella när jag kom hem från stallet - mmmmmmmmm matte klia meeeera <3


Sytt

Jag har i princip sytt hela eftermiddagen idag.. Hjälpt mamma med lite saker hon syr, och sen sytt själv *stolt*. Så synd bara att jag inte kan visa er, i alla fall inte än, eftersom jag planerat att ge sådana här saker till mina vänner i överraskning.. :D PS. Är du en av de kontakter jag har på msn från skolan? Skriv till mig två färger som du gillar!

Ska alldeles strax byta om till ridkläder och ut och rida, och efter det kommer antagligen prov-svar till ett prov jag och mina vänner ska ha på måndag morgon. Snäll kompis jag är, va, som ger de andra lite svar :)
Har vart över med några av de här sakerna till moster och kusin, de fick en hel drös. Mamma valde färger och så till dem, jag skulle inte velat ha dem själv, men de blev nöjda och det är väl det som är poängen ;)

Hem ljuva hem

Ja, nu har L stuckit hem och jag har ganska tråkigt...
Jag har städat bort det mesta som visar att vi faktiskt hade jäkligt kul och ska snart gå upp till familjen för att snacka om lite saker. Lite trist att systemkameran ballade ur och laddaren är i husvagnen, menmen, har ju andra kameror.. ;P
Har spanat in stambloggarna nu också :) Jag måste säga att Kenza är den jag tycker bäst om... Trots att hon kanske inte skriver särskilt bra ;)
Har bitit mig twice i tungan så jag har sådär äckligt ont i tungan.. Blä! :P

Stockholms Skärgård

Hittade en bild från i somras ute på farbrors ö i skärgården. Saknar att ligga på bergen där och njuta av sommardagarna... Speciellt en sådan här regnig dag som idag ;)

Mr Rock and Roll

En av mina nuvarande favoritlåtar har blivit Mr Rock and Roll med Amy McDonald. Jag och L sitter och lyssnar på den just nu, och Ella ligger på sängen tillsammans med L och gosar. Amy McDonald
Nu på morronen har vi stirrat på en från skala ett till tio en sexa film. P.S. I love you, heter den :)
Också har vi (läs: L) packat Ls saker och läst böcker (läs: jag har läst lite böcker medan L försökt få med mig på något roligare). Nu ska jag slänga mig på sängen och krama pälsen ur Ella! <3

Host, host och host!

Jag tror jag blir gaalen!
Jag har hostat typ hela kvällen känns det som, med rosslinger och hela faderuttan. Undrar om stackars L får någon sömn inatt? <3 L gosar med Ella när vi kom hem från UH :)
L gosar med Ella efter UH-besöket.. Så söta dem é tillsammans.. ;D

Vi såg American Pie Naked Mile tillsammans med varsin pizza, sen stack vi till ica maxi och handla godis och drack vatten/L mjölk till American Pie Beta House och A Cinderella Story. Seriöst - jag och L är olika, som natt och dag! Hon gillar sådana där sötsliskiga romantiska filmer där allt har ett lyckligt slut medan jag älskar asgarv-filmer. Tillägg från L: Jag gillar sådana där serieer... som sådana där filmer... Haha någon som fatta? ;P
Nu tänker jag lägga mig på sängen och läsa en massa och gotta mig i lite godis eller halstabletter, har inte bestämt mig för vilket ännu. Godnatt bloggen!

Jag bjuder på lite bilder:

Min fina säng bäddad för ovanlighetens skull :P
Min säng tidigare idag, bäddad och fin. Då ser den faktiskt ganska mysig ut... ;P

Mitt fula och jobbiga tangentbord
När jag och L skrev lite inlägg på bloggarna.. Haha. Hatar mitt tangentbord, inget motstånd i knapparna alls och jätte smutsigt..

Filmkväll med pizza
Våra pizzor, filmerna och Ls fina ben.. ;D

Godis... ;D
Vårt najsiga goooodis under kvällen.. ;D Just det - brownies också! Inte så goda dock..

Katt på besök!
Haha, min kisse Smulan kom på besök vid datorn nu när jag sitter här och bloggar.. Puss gumsan!

Goooodis!

Jag och L har suktat massa efter godis ikväll, så äntligen blev våra böner uppfyllda - syrran ska till ica! ;D


Kycklingpizza och American Pie

Fanns inga Polisskolan filmer hos videouthyrningen (blä!! dum uthyrningsfirma!), så det fick bli efter lång velning fram och tillbaka:
A Cinderella Story
American Pie the Naked Mile
American Pie the Beta House
P.S. I love you!

Och sen stack vi till Nikkis och jag valde en pizza med kyckling, mozzarella ost och avocado (stavas det så? jag och pappa och L hade lång diskussion om det i bilen ;P) och lade till vitlökssås också :) Ciao!

Polisskolan, here we come!

Nu ska jag och L be om skjuts till hyrfilmsstället i stan så vi kan hyra polisskolan-filmer! :D Man kan ju inte gissa vad vi ska göra ikväll.. ;)

Tömma kamerakortet

Idag var vi i åttan på Ungdomens Hus, UH. Jäkligt tråkigt - tre föreläsningar som i princip tog upp samma sak om och om igen vilket var hur man inte hamnar i bråk och inte snor saker och en föreläsning i en buss som sedan fylldes med rök (jag gick ut innan röken pga astma och panik för eld) - men vi slutade vid ett, så det var helt okej.
Jag ringde min bror och han sa att han kunde hämta oss vid UH, så vi var väldigt fort hemma :) Tack bror!
Så nu sitter jag och L här, kommer inte på vad vi ska göra och har en hel lista på vad vi måste göra men som vi inte vill göra... Haha. Vad ska ni göra en sådan här helfestlig fredagskväll då?
Jag sitter förresten och tömmer min systemkameras minneskort, efter viss påtryckning hos L. Har inte tömt den sen bil utställningen i stan, och det var någon gång i juli tror jag, så *host* det var väl dags nu.

Morrn

Gomorrn bloggen!

Igår kväll försökte jag få igång laptopen men den vägrade så efter en timme gav jag upp. Sen tror jag inte ens att jag hann släcka lampan innan jag slocknade - lite trött kanske?! ;P Syrran hade inte kommit ner än så hon släckte den som tur var.
Vid fem ungefär, så kom Ella farande ner i min säng, och hon var iskall, serisöt, så jag har varit vaken mestadels sen dess. Har städat en del här nu, eftersom L kommer i eftermiddag, och ska fortsätta nu :) Men jag har jäkligt ont i halsen och är hes, så jag får hoppas det ger med sig om vi ska prata nere på UH.

7-bana

På ridningen idag så hoppade jag och Lilja en 7-bana. Alltså... 1,2,3,4,5,6,7 hinder ;)
Var superkul och på slutet så hoppade vi en 85 oxer. Jag och Lilja hade ingen riktig rytm men jag ramlade i alla fall inte av ;D
När ridläraren gått så var Lilja fortfarande pigg så jag uttnyttjade det och började rida ute i solen (!) i paddocken. Det stod tre hinder uppställda bredvid varandra, så jag hoppade ett superlågt i trav, jätte roligt ;D
Sedan sa pappa att jag skulle rida slalom med hindrena i galopp och jag nappa på idéen så Lilja fick  träna på att byta galopp. Känns som ett oxer-skutt när de byter galopp, så jäkla skoj.
Sedan på vägen hem så insåg jag att det var kanske fem-sex tjejer som tittat på ute i paddocken, känns så konstigt att jag själv en gång varit sådan. När jag skritta förbi dem var jag så snäll att jag gjorde halt och pratade med dem lite och svarade att hon hette Lilja, var 143cm hög, var 9år (ja, hon fyller på nationaldagen, ja, jag brukar fira hennes födelsedag), att hon varit med i Min Häst (ja, i stallgänget på tuva med Sandra), att ja, hon är en riktig fjordhäst. Haha men det verkade som om de vart glada av det så ;D
Har ni gjort ikväll då? L har förmodligen lastat hennes häst för att åka hem nu, så kanske ser ni ett inlägg från henne innan natten.

Ridning

Nu har jag precis bytt om till ridkläder efter att ha fikat med familjen. Ridningen börjar kl fem och vi ska hoppa idag. Jag tror det kommer bli tufft och jag hoppas på att vi ska trava/galopper över cavaletti och öva på kort galopp idag, eftersom jag känner att det är det jag och Lilja behöver mest, men samtidigt vet jag att de två andra i gruppen inte behöver något sådant så det inte kommer bli så. Men jag hoppas i alla fall :)
L ska också på hopptärning ikväll, önska henne lycka till här! :)


PS. Jag blev godkänd på svenska steg 21 idag och nästan helt klar med svenska steg 25. Lite kul, för då kan jag slappa i två-tre veckor till utan att någon kan klaga... Haha :)

Tidig torsdags morgon

Ja ser ni så tidigt jag är uppe! ;D
Har nog inte varit uppe så här tidigt på länge. Fast jag är inte helt vaken än, för jag ser tangenterna suddigt. :P Igår kväll så tittade jag på American Pie 2 på tv6. En liten besvikelse, men ändå helt okej kvällsfördriv. Men inget man springer ut på stan och köper kanske.. ;) Efter filmen så stirrade jag för första gången på Sex and the City på nästan two weeks. Men det känns som om de inte har någon riktig ordning på hur dem spelar avsnitten så det här avsnittet hade jag sett kanske tre gånger innan... ;P
Idag är det ridning kl fem och jag går i skolan till tre. Vi ska hoppa idag på ridningen och jag ska kanske få träffa en ny häst, en ungponny. Ska bli kul! ;D
Nää, jag måste klä på mig och lite sånt nu... Ha en bra dag!

Natti vänner

Gonatt alla rara, jag orkar inte sitta mer vid dumburken idag. Skoldagen imorgon är från 8.45-3.

OJ!! American Pie på tv6 nu! Inte sova här inte! ;D

Så jäkla ÅH!

Hade ett helvete med Lilja idag. Ramlade av ute på en äng där det nyss regnet och gräset var en meter högt, sedan vart jag rasande på henne när vi ledde upp henne mot ridhuset, sen galopperade hon med mig på stallplanen när tolv hästar gick förbi och hon höll nästan på att törna in i en transport, sedan var alla ridhus upptagna och eftersom jag var så blind av ilska då hoppade jag av och hade en sisådär trettio dragkamper med henne innan vi var påväg hem till stallet. Då fick jag ett infall och sprang och hämtade longerlinan och ett långt spö och tog av tyglarna och satte på linan och försökte longera henne på ängen. Hon sprang i ren ilska hon med, och så började dragkamp trettioelva. Sedan slängde jag ifrån mig spöet när hon fastnade i linan och så vägrade hon lyfta på benen hon var intrasslad med och så fick jag pilla en stund och till råga på allt började det regna då. Jag var fortfarande jäkligt arg och hade börjat bli ledsen på samma gång. Så då börjar hon hoppa och fara och allt går åt h-e. Sedan när vi äntligen kommit loss så vägrar jag bara leda tillbaka henne till stallet så jag börjar springa runt där på ängen med henne och kör tävling med henne - orkar hon eller jag springa längst? Som tur var (eller ja, lungorna tyckte ju inte om behandlingen men...) så stannade hon till slut och jag klappade om henne och pratade glatt. Väl tillbaka i stallet så insåg jag att både läderskorna och moccachapsen var genomblöta - och jag med. Så det var bara att jäklas lite till och kratsa hovar och slinka och drutta på marken innan hon äntligen var ute i hagen. Sedan vart jag tvungen att be pappa om förlåtelse för mina raseriutbrott och sedan kunde vi ntligen åka hem medan han föreläste om vikten av att inte bli arg utan istället rikta energin mot problemet och blabla.
Sedan pussade jag på vovven en stund och hoppade in i duschen och lockade med mig vovven in i duschen. Stackar'n.


Och nu sitter jag här och försöker få ut min ilska ur systemet. Vad har ni gjort ikväll då?

Hejdå!

Nu har jag tittat runt lite på nätet och ska sticka ut till hästen. Ska rida idag, eftersom hovarna blev fixade igår av hovslagaren så är det okej :) Ska bli superkul, och snabbt! Haha ;D Ska ni göra då? :)


Shit! Avstängning..

En av mina vänner blev avstängd frå skoldatanätet tidigare idag. För att vara inne på google? Aja, hon verkar ta det med järnmod så det ska väl jag också göra :)

Jag har varit jätteduktig *nickar med viktigpetter min* idag, för jag har nästan gjort klart svenska steg 21. Och nu ska jag göra något jag knappt gjort i hela mitt liv - jag ska jobba skoljobb hemma. Är jag inte duktig så säg :D

Polisskolan helg!

Jag fick just reda på att L inte sett en enda poliksskolan film. Det är ju skandal!
Därför kommer vi försöka hyra ettan, tvåan och trean på fredag när hon kommer och sover. Så här ska vi titta på film hela natten lång! :) Snacka om rolig fredagsnatt vi kommer ha raring! <3 Vi kanske till och med hinner se fyran...
Och det bästa är att vi på fredagen ska vara på något aktivitetshus så vi ska gå genom stan hem... Köpa godis kanske, va?! :D

Haha rektorsnamn

L har fått för sig att man oftast inte gillar sin rektor på sin skola så därför ska hon hitta på det värsta namnet ever till rektorn på våran idealskola  :P Har ni några tips? Måste kunna uttalas på engelska :)

Orkannamngivning

Jag har undrat tillsammans med mian vänner ett tag hur orkanerna får sina namn. På DN hittade jag idag det här:

Namngivningen av orkaner går långt tillbaka i tiden. Ursprungligen döptes orkaner på norra Atlanten och i Mexikanska golfen efter det helgon som hade namnsdag samma dag som orkanen dök upp, till exempel orkanen "San Felipe" som träffade Puerto Rico den 13 september 1876. En annan storm träffade Puerto Rico samma dag år 1928, och den döptes till "orkanen San Felipe den andra".

På slutet av 1800-talet började man ge orkaner kvinnonamn, vilket användes flitigt under andra världskriget. Att använda korta kvinnonamn istället för långa latitud-longitudnamn underlättade meteorologernas arbete betydligt och ledde till färre missförstånd när man kommunicerade världen över.

År 1953 blev det standard för "National Hurricane center" i USA att ge orkanerna kvinnonamn i bokstavsordning. År 1979 började de ge orkanerna både kvinnliga och manliga namn. Den första orkanen på året börjar på A, den andra på B och så vidare. Det finns sex namnlistor bestämda av World Meteorological Organization (WMO), och namnen har fransk, spansk, holländsk och engelsk klang eftersom orkaner påverkar många länder.

Listorna återanvänds efter sex år, så 2008 års namnlista kommer även att användas år 2014. Namnen ändras bara om orkanen var väldigt förödande och många människor omkom i den, då används inte det namnet igen på åtminstone tio år. 2005 års Katrina, där runt 1.800 människor omkom, har alltså i orkanlistan år 2011 bytts ut mot Katia.

Kl 10 dör vi allihopa, allihopa

En vän till mig sa att det sagts på nyheterna (inte dagens nyheter) att klockan tio kan vi alla eventuellt dö idag. Dem ska tydligen återskapa Big Bang eller något i Schweiz och då kan vi eventuellt dras in i något svart hål och dö? Lite sjukt, men.. Är det sant så har vi väl idag våran sista dag? :) Vad skulle ni vilja göra med eran sista dag som levande?
www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=826448&rss=1400

Gomorron!

Gomorron bloggen!

Jag satt med pappa hela kvällen igår, eftersom han ville visa mig hur jag kunde skaffa egen hemsida. Nåja, eftersom han var så snäll låtsades jag ovetande så han fick briljera lite :) Men det bästa var att han satte in photoshop åt mig på datorn! Så nu ska ni allt få se lite bättre layouts här :)
Nu sitter jag i skolan med alla vänner på franska eller personliga handledarsamtal. Jag vet att jag borde sätta mig med engelskan eftersom den ska vara klar på fredag och hela fredagen ska tillbringas på ett s.k. aktivitetshus, men jag orkar inte. Som vanligt. Får sätta mig med den i kväll istället, det gör inte så mycket. :)

Bloggprovider??

Vet någon vilken bloggprovider blogg.se använder? Behöver veta det, tack på förhand! (Gärna fjärrpublicerings url också) Vilken bloggprovider har blogg.se??


Ledsen att jag skickar in inlägget flera gånger men behöver verkligen veta.

Två månaders jubileum

Haha, kollade snabbt på statistik listan och insåg att idag firar bloggen två månaders jubileum.. :) Grattis bloggen!

GRATTIS!!

Fan vad jag är glömsk.
GRATTIS SIMONE!! 17år och 2dagar!! Eller rättare sagt 6212dagar :)
Tänk att det är så länge sen vi "träffades"... <3 :)

Jag fryser

Jag fryser jätte mycket. Men det är skönt - bättre än att svettas. Ska alldeles strax krypa ner i ett par sockor och läsa lite, och sen är det mat och efter det är det hästen. Och efter det hundpromenad och efter det sängen. Händelsefull kväll eller vad :)
På vägen hem idag från skolan så pallade jag ett äpple, men det hade jag inget för, för det var surt som en citron. (info: jag frågade en gammal tant med fyra äppelträd om jag fick ett, och hon sa ja) Hehe :)

Hjälp vilken dyr garderob!

Den senaste halvtimmen har jag lekt med PAX-sortimentet hos IKEA och har nu skapat en garderob som går in i mit nuvarande rum. Gissa priset?!

Chockpris eller vad?!

"Lunch"

Nu är vännerna tillbaka från deras idrott, så ska springa ner och möta dem och sitta bredvid dem medan de äter fisk. Roligt va?! :)

Skolan

Är tillbaka i skolan efter idrotten nu. Vi vart bara tvungna att gå 5.5km idag. Dumma jag glömde idrottskassen i bilen, så jag fick gå i skolkläderna (jenas och linne) vilket betyder att jag nu är väldigt obekväm i de här kläderna.
Men jag drog ner hela huvudet under kallt vatten så det är ganska skönt ändå :)

Jag tänkte att idag skulle jag jobba jätte mycket och vara jätte duktig men jag orkar inte så det blir det gamla vanliga att bara "sitta av tiden". Hur ska ni spendera er dag?

Nattinatti

Har stirrat för mycket på möbler - klockan är ju jätte mycket! Kändes inte som om den var mer än kanske halv nio, nio men se där fick jag en stor knäpp på näsan!
Imorgon är det idrott i skolan så det kommer bli lagom kul. (Vi kommer gå typ 8km i regn)
Sov gott !


IKEA möbler

Jag insåg just i min letan efter de perfekta möblerna till mitt rum att de möbler jag väljer ut nu, förmodligen inte kommer finnas kvar på IKEA om ett och ett halvt år. Så därför kan jag inte planera varken hall, vardagsrum eller barbord till köket nu. Och det här med sovrummet blev ju jätte knepigt - hur vet jag att möblerna som passar i mitt nuvarande rum kommer passa i det rum som kommer finnas i lägenheten? Jag menar... Jag kommer INTE vilja ha loftsäng när jag bor i lägenhet. Men det är det jag måste ha i det rummet jag planerar för tillfället, för att det är så litet. Sedan vet jag att min smak på möbler inte kommer ändras (vitt eller silver) och kuddfodral och sånt är ju lätt att ändra. Men samtidigt - jag kan ju inte ha vit soffa i dagsläget på grund av hårande och löpande djur. Så det lutar just nu mot att köpa en purpur soffa, och sedan köpa vit klädsel till den. Men då vet jag inte om jag ska köpa den vita klädseln nu eller om ett och ett halvt år. Men då kommer antagligen priserna ha sjunkit - men om de inte finns kvar då då? Allt är en massa krångel! Men vet ni? Jag älskar det!

Blogg.se's bloggprovider??

Vet någon vilken bloggprovider blogg.se använder? Behöver veta det, tack på förhand! (Gärna fjärrpublicerings url också) Vilken bloggprovider har blogg.se??

Som jag fattat det så är en bloggprovider till exempel "wordpress", helt enkelt det program som lägger upp inläggen. Men jag har absolut ingen aning, men behöver det så att jag kan använda ett program jag har. Snälla hjälp mig!
PS. www.bloggsida.se använder wordpress. Kanske var till någon hjälp...

Lilja älskar lera

Ja, har fått det bekräftat nu... Jag hinner knappt borsta henne förren hon rullat sig lerig igen ;)
Ikväll vart det en tjugo minuters genomgång av benen och hovarna och lite hastigare på magen och ryggen, men eftersom hovslagaren kommer imorgon kändes det "nyttigast". Fick skriva upp hur många skor och liknande hon ska ha också, eftersom det är min hästokunnige syrra som ska fixa hovslagaren imorgon :) Tack syrran!


Nu ska jag hoppa in i duschen men kommer rusande alldeles strax! :)

Bloggprovider?

Vet någon vilken bloggprovider blogg.se använder? Behöver veta det, tack på förhand! (Gärna fjärrpublicerings url också) Vilken bloggprovider har blogg.se??

Microsoft office installerat

Nu är microsoft office installerat och jag ska äta middag. Vi hörs efter stallet!

Skolklocka...

I våras när jag åkte till Falun med skolan så skulle man göra en egen klocka i träslöjden. När vi kom hem från Falunvistelsen så tappade jag bort klockan här hemma, så jag fick bara G efter rapporterna och utvärderingarna av klockan. Men gissa vad jag nu får syn på, längst in bakom alla böcker i bokhyllan om inte den när jag drog fram skivan till microsoft office? Haha. Undrar om jag behöver säga något till lärarna, tror inte det..? Men lite kul var det. ;)


Ska mata in microsoft office 2003 skivan i datorn nu så ska jag förhoppningsvis snart ha word och excel på datorn. :)

Inget microsoft office

Insåg just när jag planerade framtida lägenheten att jag inte har något microsoft office på den här datorn. Vilket betyder varken excel eller word. Hua! Och inget photoshop heller. Skrämmande att jag inte ens saknat programmen på över två månader.
Ska försöka installera microsoft office nu, har ju skivan däruppe. Tyvärr inte 2007-versionen jag hade på förra datorn, men 2003 får duga. :)

Jag längtar!

Jag längtar nu till en massa saker. Men det jag ser mest framemot är att få köpa nya möbler. Är så jäkla sugen på att inreda en lägenhet nu att jag vet inte vad. Men dessvärre är ju min och Ls smak helt olika, men förhoppningsvis får vi det att gå ihop så småningom i alla fall. Jag vet inte riktigt vad jag tycker bäst om - vitt, elegant och stilfullt med charmiga toucher av mjuka färger, eller praktfulla färger med små inslag i vitt för att skapa en hemtrevnad. Men en sak är säker - inget mer trist träfrägat och omaka möbler!


Nu talar jag väldigt mycket i händelserna i förväg, men idag pratade jag med mamma om att bo i Stockholm med L. Och hon sa att det fick jag göra som jag ville.. Så Stockholm - om ett och ett halvt år kommer vi!


Tidigare idag så satt jag och L flera timmar framför http://www.hemnet.se/, och vi hiittade en åtta lägenheter vi tyckte var fina. Men en speciell gillade jag bäst. Fast det har jag ingenting för - det är inte dags förren om ett och ett halvt år. Hehe. :) Men jag vill inte ha någon stor lägenhet, utan mer en mindre, smidig och mysig. Vi får se vad vi hittar när stunden är kommen... Fast jag får ju handla möbler nu! Det är därför jag måste välja vad jag gillar bäst, färger eller ej. Men jag tror jag kör på vitt och silver på möbler så får vi se hur det blir senare. :)

Morsning

Jag är jätte trött..

Släckte vid halv ett eller något igår... Och inte somna jag på en gång heller. Sedan vaknade jag vid halv åtta av att mamma kom stånkande nerför trappan och när hon kommer in i mitt rum så säger hon "Hur har du bäddat egentligen, du kan ju inte ligga sådär, nej det här är oacceptabelt". Men jag tycker om att ha ett täcke under lakanet och en massa kuddar under huvudet. Sådetså!
Sorry för utbrottet men jag vaknade nog till fel människa. Jag sitter i alla fall i skolan nu och ska egentligen jobba engelska. Egentligen, ja.


Beroende av apelsinjuice

Jag tror jag fått någon höstsjuka så därför har jag blivit beroende av apelsinjuice. Som jag förvörigt inte gillar.

Jag gjorde en liten rengöring av Lilja idag. Hon har fått massa päls, vilket inte är särskilt bra men förhoppningsvis hinner hon fälla en gång till innan det blir kallt ute. Hon blev riktigt fin, men jag konstaterade att innan hon blev ren behövs det två genomgående helschamponeringar och en sax för manen. Och verkning och skoning, förstås, som förresten blir på tisdag. Den 9:e. (så snälla raringar i skolan - don't say that i'm not sick)

Vinkade hejdå till K innan jag for ut till stallet också. Lite tråkigt att hon åker till Karlstad nu, men å andra sidan behöver hon det. :)

Nu lär ju jag sätta på mig pyjamasen och släcka lamporna, men jag är inte ett dugg trött. Ska nog hämta lite mer apelsinjuice först i alla fall. :) Förresten (!) jag har inte tittat på SATC på hela förra veckan. Och jag har inte klagat alls för er. Duktig jag är, va..?!

Gröna Lund + Släktkalas

Gröna Lund
Vi åkte hemifrån vid nio och kom fram vid kanske... tio över tio. Men sedan gick vi ifrån vår parkering vilket tog en kvart, så vi var väl inte inne i parken förren vid halv elva. Vi togs emot av Solna stads, och fick varsitt åkband och en godispåse.
Jag åkte karuseller med S tills det blev lunch och då samlades vi alla. Jag valde att äta en pizza slice Margherita och en cola light till. Sen fick jag gå med de "stora", vilket betyder E, I och K. Vi hann röja undan de flesta till klockan halv fem och då spelade vi en stund och sen stack vi hemåt. Var lite halvtokig väg hem då E körde med I bredvid sig.. Hehe.

När vi kom hem så släppte vi ut hundarna en stund och sen gick vi till kusinen som följde 13. Vart ett riktigt roligt kalas, för yngsta mostrarna var där och roligaste kusinen med.. Vi rockade Guitar Hero som 13-åringen fått också, och så gapflabbade vi en massa. Och alla småungar som rände överallt fick vi passa, men det var ganska skoj. :)

NU ska jag däremot ut till hästen och pussa på henne. Sen kommer jag hem och då förväntar jag mig en ganska tråkig kväll.. Eftersom syrrorna sticker till Karlstad och E är väl inget att hoppas så värst på. Menmen, skola imorgon ändå så. :)

Hemma kort igen

Haha, verkar inte som om jag gör annat än är hemifrån idag. Gröna Lund, kusin, stall. :)

Ska berätta alldeles strax om dagen hittills, men jag behöver springa på toa först bara... ;)

Hemma kort

Kom nyss hem, men min kusin fyllde år idag så jag ska sticka över och gratta henne. Berättar mer senare! :)

Gomorron sömntutor

Ja, det var den fras lilla S gick runt med i huset för att väcka oss. Charmungen.

Jag är ganska trött, för jag släckte väl inte förren vid halv tre tror jag. Jag hittade nämligen mina två före detta mobiler och såklart ville jag pilla.. Hehe. Jag ska nog börja använda min gamlaste samsungmobil när jag är i stallet, för den tål både stötar och lite väta ganska bra, och min nyaste samsung mobil som "vanlig" mobil. För jag vill inte använda min w200i!

Rummet är relativt okej-städat men ska plocka lite till imorgon och sen kommer före-efter bilder upp. ;)
Just nu ligger ju outfits kläder uppe, de jag berättade om igår. Ni får ha en bra dag allihopa och skänka en tanke till stackars mig som måste åka karuseller hela dagen... ;)

Hundpromenix

Ja, nu börjar klockan bli alldeles för mycket.. Så doggiesarna behöver sin kvällspromenix. Godnatt!

PS. Kommer nog inte till datorn innan Gröna Lund imorgon, men tidsplanen ser för tillfället ut såhär:
10:00am vara på Gröna Lund
- 10:00pm Åka ifrån Gröna Lund
- 0:00am ha skrivit ett inlägg på bloggen.

Outfit Gröna Lund

Ja, imorgon ska vi ju till Gröna Lund för S räkning. Tänkte jag kunde lägga upp outfiten så om ni är där och ser en brunett med dessa kläder - ja då är det stor chans att det är jag. ;)

Lila T-shirt (lite roligt - jag ska ha min "Too fast... FOR YOU!", K ska ha en "KISS ME!" och I ska ha en "WANTED, reward 500.000$ for catching him. But caution he is very dangerous" med en jättesöt nalle på) :

Lila T-shirt från NewYorker

Ett par jeans (nyinköpta från H&M) :

Jeans från H&M

Svarta gymnastikskor och en grå axelväska :

Svarta skor med silversnörning från SkoAugust och en grå axelväska från GeKås

Nå, låter inte det helt okej för en Gröna Lund dag? Lagom skönt, lagom snyggt... (och lagom roligt!)

Fattiga riddare

Urk. Fattiga riddare var inget för mig, allt der där sockret... Blä. Ungefär likadant som med munkar, jag står inte ut med att äta av något och tugga socker rakt av. Så enkelt är det. Men min familj gillade fattiga riddarna vi gjorde av vetelängan. Tog ett par bilder också:

Fattiga riddare

Fattiga riddare

Det känns så onödigt ibland

Viss saker man gör känns så jäkligt onödiga ibland. Jag längtar mig sjuk efter den dag jag får bo utan dem jag inte tål!!

Godislördag

Haha, blev en vanlig godislördag idag med.
Jag, mina tre syrror och pappa åkte iväg först till Lilja, men eftersom det regnade så pussade jag bara på henne och sen åkte vi vidare till ÖoB men det var stängt. Tuffa vidare mot Ica där pappa lunkade in i en halvtimme för att köpa present till min moster (det blev teskedar, jätterolig present va..) och sen åkte vi till Godisgallerian. Där sa pappa max ett halvt kilo godis, och jag klarade mig med 420g.. Hehe. Blev tre sorters godis (jag vet - min fantasi har inga gränser): lakrits "tungor", djungelvrål och några colaflaskor som svalkande effekt mot all lakrits. Ni kan tänka er hur min tunga kommer kännas imorron när vi ska till Görna Lund va... Alldeles sårig och svida som fasen. Menmen, det är ett pris jag gärna betalar, för det är så supergott. ;)


Rummet är inte färdigstädat på långa vägar än, men det är ganska acceptabelt. Ska hämta rena sängkläder och bädda så.. :) Då kommer före-efter bilder också! :)

Okej nu ska jag städa!

Nu har jag letat fram Dolly Partons Joline på youtube - nu är det dags att städa!

Edit: Haha, precis när jag satt igång så ropar dem fruktsallad, hehe. :) Lucky me.. :)
Edit 2: Kl är 4:05pm och jag fortsättet städandet, dock utan musik då syrran tagit plats vid tvn utanför rummet.

IQ-test

Roade mig med att göra ett IQ-test alldeles nyss. Såhär blev resultatet:

Mitt resultat på IQ test från www.illvet.se



Alltid trevligt att veta att man har något i huvudet.. Men jag fick en knäpp på näsan: minnet var en stor svaghet. Hehe, fast det visste väl vi alla om från innan. ;)

Marabou chokladkaka

Oj, jag vann ju 20st 100g Mjölkchoklad kakor från Marabou i somras från Liseberg. Trodde jag ätit upp alla men nu när jag böjde mig ner under sängen där kartongen låg så sticker det upp en chokladkaka kvar! Så gissa vad jag ska åtnjuta de närmaste tio minuterna... Mums!

Kusinvakt

Ja, blev sysselsatt med att passa kusiner och S nu på morgonen. Jisses vad trött man är nu! :)

Och än har man inte städat rummet.. Suck. Men nåja, jag hittade en jätte trevligt doftande "deo" (inte riktigt en deo men nästan) som lätt kan användas som parfym, helt perfekt för mig.. :) Den doftar lite sött men ändå friskt.

Städa... hm

Har jag kommit igång med städningen än då? Nä!
Alltså, rummet ser för bedrövligt ut.. Men jag vill inte, för jag kommer ändå inte vara nöjd bara för att det är städat. Me don't like my room.... eller mina möbler. Men nåja, det är bara att blunda så ser man dem förhoppningsvis inte.. Hehe. ;)

Ska springa upp och hämta en kamera och fotografera Innan och Efter bilder... Lite mer att se framemot då, liksom.. Haha.

Gomorron

Ja, lite i senaste laget att hälsa det, menmen. :)
Har äntligen fått ordning på min dator, så det här är första inlägget från min dator! :)
ska fixa och trixa lite mer och städa rummet idag, annars har jag inte så mycket mer planer... Förutom Lilja då. :) Vad har ni för planer?

To fast... FOR YOU!

Eller något liknande stod det på en lila T-shirt jag fick från affären NewYorker när jag och syrrorna åkte till västerås city nu på eftermiddagen. Härligt var det och vi sprang in lite överallt. Syrrorna fastnade på Bianco och hittade ett par likadana skor för 500:-. De köpte inga, men de planerar att göra det... Hehe, helt sjukt pris menmen, snygga var dem. :)
På vägen hem körde vi in till Elgiganten och där spanade jag laptops medan syrrorna stirrade mobiler. Sen vidare mot Hälla-Lindex där syrran köpte en regnkappa (helt sjukt, 350:-) och sedan varsitt 6-pack på donken. Inte särskilt gott, men, mat i alla fall.

To fast... FOR YOU!

Nu är vi nyligen hemkomna och jag ska strax plita ut mot stallet. Hur ser era planer för kvällen ut då?

Matte föreläsning.. eller nåt

Ja, om två minuter är det en sorts matte föreläsning. Hehe. :)
Ska knyta skon och packa ihop väskan och dra, ciao!

PS. Glöm inte att kolla in Cs blogg!

Tyska prov gick dåligt

Ja, tyvärr gick tyska dåligt dåligt.
Jag satt bara där och kunde inte för mitt liv komma på några fraser. Och inte hörde jag vad de sa på hörförståelsen heller. Min enda tröst är att jag får G oavsett om jag förtjänade det eller ej eftersom jag gjorde ungefär samma prov förra terminen och fick godkänt då. :)

Ska sätta mig och redigera lite på Cs blogg och Ls blogg nu, lite mer pill med Ls och i allmänhet på Cs. Vad ska ni göra då?

Tror ni inte tåget är försenat då

Jo då, hon kom hem klockan halv tolv. HALV TOLV! (på natten...)
Snacka om försening eller vadå... Så mitt löfte till mig själv (släcka lampan till halv tio) höll ju inte direkt. Menmen, jag gick upp klockan sju idag ändå, så jag hann till skolan. :)


Min vän ska till Bulgarien kl 4 idag. Trevligt trevligt! :) Önska henne trevlig resa här.


Vi hade ett so-prov nu på morgonen, ganska lätt förutom formuleringarna (hur man bäst formulerar sitt svar), men jag tror jag får godkänt på det i alla fall. Om en halvtimma har jag ett tyska prov, men det är jag lite mer fundersam över, för vissa säger att vi inte har det och vissa säger att vi ska ha det... Men det visar sig väl. :)


Ska sätta mig och plugga lite tyska fraser innan så jag är förberedd i vilket fall, vad ska ni göra? :)


K is coming home!

Efterlängtade K med bihang (läs: hundar) kommer hem om dryga tjugo minuter. Trevligt trevligt!
Hon ska vara hemma hela helgen och övningsköra 24/7, och sen på söndag ska ju hela familjen till Görna Lund. Tyvärr skulle alla i familjen följa med, så L kan inte hänga med.. Om vi inte löser det på något sätt. :)

Ska nog inte göra så mycket mer ikväll, läsa lite eller bara prata med K. Har i alla fall som mål att ha släckt lampan till halv tio. Vad är erat mål för kvällarna?

Dressyr och gammeltant

Var riktigt roligt på ridningen ikväll, Ellen med sin gammeltant Hilma kom för första gången och efteråt red hon och jag ut och pratade lite. Ellen är helt okej, kanske lite överdriven, men - det är ju jag med! :)
Lilja börjar fatta galoppen med skänkelvikningar nu, och idag gick hon i relativt kort galopp!
Nästa vecka är det hoppning och Ellen kommer med en ungponny istället för gammeltanten ska bli kul att se ungponnyn. :)
Problemen med de andra i stallet har inte direkt förbättrats, men det gör inte så mycket.

Nu mumsar jag på en macka och ska snart äta nudlar. Oj, 2½men börjar nu, ciao!


Dagens outfit och mellanmål

Dagens outfit var simpel men bekväm:



När skolan slutat så fick jag skjuts hem av söta M och hennes pappa. När jag steg innanför dörren så kände jag hur förbaskat hungrig jag var så jag fixade iordning lite mellanmål:



Banan och pågenlimpa med ost, mums!

Nu sitter jag här och väntar på att pappa ska komma hem och sedan ska jag ut till stallet och rida lektion. Dressyr ikväll. Vet inte om Lilja är halt eller ej - det visar sej! :)

PS. L, raring, tack för inlägget... Eller nåt! ;) (det förra inlägget vid namn "Gör ingenting - om vanligt")

Gör ingenting - som vanligt

Hello all your bloggers!!

Sitter här i skolan och hjälper Moizz med sv 15. Hon tycker att det är ganska tråkigt, och supertrååktrååk, så jag tänkte "Äsch, vad fan!" och gick och hjälpte henne.
 
Nyss när jag satt och hjälpte moizz kom plötsligt L förbi och skrämde mig så jag höll på att skita på mig! xD Hon kom plötsligt, mittuppi alltihopa och frgåade:"Visst valde hon Ben?!". jag kröp ihop som en litet bi som möter en drake :P Jag blev verkligen jätterädd och sa:"Jag gillar inte när du gör sådär! Vi trodde du var N (min gammal favvolärare)". L backade undan och sa"Så, nöjkd? Nu når jag dig inte ens" och deomstrerade med sitt bnen. Jag såg lite på henne med en "så ledsen att du fått HIBV"-blick. Samtidigt som jag faktiskt såg ut som om hon skulle slå till mig. Hur som helst gick jag sedan tillbaka till henne, L, och sa:"Jag tycker inte om att du gör sådär" med en väldigt putt-ansiktsuttryck i ansiktet. Hoppas hon tog åt sig för jag vill inte bli skrämd sådär igen <3

(om ni inte tyckte det verkade som mitt språk kan det bero på en sak: det var inte jag som skrev inlägget (A) )


Lunch

Ska gå till matsalen med L och försöka få i mig lite potatismos nu. (läs: jag ska ta lite potatismos på tallriken och eventuellt stoppa i mig en hundradel av det)

Ett skämt jag alltid oavsett humör skrattar åt

- Vakna pappa! Du har glömt att ta sömntabletterna.


Onda i lilla magen

Nu börjar lilla magen min göra ont igen.Suck. Har inga tabletter med mig heller, irriterande nog. Tror nästan jag måste tvinga i mig lite mat om en stund. Blä. Potatismos, är det någon annan än jag som också tycker det är nästintill avskyvärt?

Instuderingsfrågor till del 1

Vad tror ni om mina svar, stämmer dem?


Vem kontrollerade händelsevägarna till Indien?

Muslimska araber och turkar kontrollerade händelse vägarna till Indien.


 Vilka länder hade de bästa förutsättningarna för sjöexpeditioner?

Spanien och Portugal hade de bästa möjligheterna för sjöexpeditioner.


Vad har gjort Vasco da Gama historiskt berömd?

Vasco de Gama och hans portugiser Indien efter att ha seglat från Portugal, runt Godahoppsudden och utmed Afrikas östkust.


Vilket land upptäckte Columbus?

Columbus upptäckte landet Amerika, inte Indien.


Varför var det så viktigt för européerna att hitta en sjöväg till Indien?

Det var viktigt för européerna att nå Indien eftersom handeln behövde nya varor.


Vad menas med kolonialism?

Kolonialism betyder att ett land erövrat andra länder till s.k. "lydländer".


Vad är triangelhandel?

Triangelhandel menas som slavhandel. Europeiska handelsmän åkte från Europa till Afrika för att köpa slavar, sedan åkte de via Atlanten till Amerika. I Amerika auktionerades slavarna bort och handelsmännen åkte tillbaka till Europa med skatterna de fått av slavarna. Resvägen bildar en triangel: Europa - Afrika - Amerika. Därav namnet Triangelhandel.


Vad betydde de stora upptäckterna för den tidens människor?

De stora upptäckterna av Indien och Amerika betydde mycket för folket på den tiden, man fick in nya varor, man fick en ny syn på hur jorden såg ut och man började upptäcka andra saker på grund av de olika länderna.


I skolan

Kommer precis ut från en "föreläsning" från Svenska Kyrkan om konfirmation. Jag skulle egentligen inte ha något emot att ta konfirmation, men i sådana fall vill jag inte gå på möte en gång i veckan i ett år, nej jag vill åka på ridläger istället. Mamma har egentligen i princip sagt ja, men det var ju några veckor sedan så man vet aldrig. Men det skulle vara superskönt, tre (?) veckor borta på sommaren från familjen! Skulle vara som en semester. :)


Ska sätta mig med att öva inför proven, speciellt so-provet som jag är mest osäker på. Ikväll är det ju ridning också, får se om jag klarar det med magen och se så inte Lilja är halt. Menmen, det visar sig. :)


Puh!

När jag vaknade idag så hade den värsta smärtan i magen gett med sig och det gör knappt ont alls, är mest obehagligt. Puh!

Igår kväll så visste jag ju inte vad jag skulle ta mig till, så jag gick och lade mig kvart över nio. Hade på mig en svart ögonbindel eller vad man nu ska kalla det, och det var så härligt! Det sista jag minns är att jag sträckte mig efter telefonen för att sätta in morgonalarm. (morgonalarmet var inte på) Och för en gångs skull vaknade jag självmant tidigt! Klockan 6:49 stod den på när jag fumlade efter mobilen. :)

Nu har jag duschat och tvingat i mig själv lite frukost (just då gjorde magen ondare igen, men det gick snabbt över) och ska alldeles strax åka till skolan. Hoppas ni alla har en bra morgon!


Arrhg!

Hatar i allmänhet att ha ont men magen är nog verkligen dråpslaget för mig. Och har jag inte gått och fått någon konstig magknip så jag har så ont att jag bara vill jag vet inte vad!
Började göra ont redan när vi satte oss till mat, men jag trodde att det bara var hunger (åt bara två potatisbitar och i övrigt har jag ätit frukost idag inget annat), så jag sa inget. Men nu, efter att ha varit ute i stallet en timme och gått omkring på ica en halvtimme och äntligen är hemma står jag fasen inte ut längre!! Tog därför alldeles nyss en du-e-så-fin tablett. Hoppas (!) den börjar verka snart!

Mat och stall

Ska äta mat och sedan fara ut till stallet nu. Ciao!

Min datorväska!

Har suttit och lekt en stund och det här är resultatet:


Trist tv

God eftermiddag!

Fick skjuts hem efter skolan idag, skönt. :)
Väl hemma bytte jag om till mer var-inte-rädd-om-kläder efersom hundarna slickas hela tiden. Sedan fastnade jag framför två jultidningar (ni vet, man får hem sådana, säljer en massa saker och får premier) i vardagsrummet och tv'n malde på i bakgrunden. Måste säga att tv programmen vid klockan ~fyra inte är något vidare bra.
Sedan hamnade jag här, hehe. Ska ut till Lilja senare ikväll och ta av hennes sko så hon får gå helt barfota och sen kanske eventuellt rida lite. Visst ja, ska mcka med datan också så den kan börja fungera snart. ;)
Nähej, ska läsa lite olika bloggar och gosa med charmella nu!

SATC

Har två kvällar i rad varit riktig duktig- inte tittat på SATC!
Men inte hjälper det, för jag är ju vaken när programmen går i alla fall (tack syrran för att du sitter och tittar på det PRECIS utanför rummet!). Suck.

Någon som vet hur man ska göra för att somna eller atlernativt i alla fall bli TRÖTT fortare?

Kompis SMS borta?

Jag har länge nu spanat in abonnemanget 'KompisSMS' hos Tele2Comviq.Men nu finns det inte att beställa på hemsidan längre!
Någon som vet ifall det bara är tillfälligt eller är det borta konstant nu?!

Skolan - tyska

Sitter i skolan och ska jobba tyska inför provet på fredag. Ska gå på en kommunikation i tyska om en dryg halvtimma också. Vad ska ni göra idag?

The Perfect Man

Går på tv3 nu, så ska stirra litet.. Sov gott alla!

Jag har fått en datorväska!

Är superglad, för tidigare idag så busade jag med Ella och hittade en läderportfölj under skrivbordet. Jag frågade mamma om hon använde den och då sa hon nej, du får gärna använda den. Jippi! Så nu har jag äntligen en datorväska!
Visst är min datorväska fiiin? :)

Här kommer bilder:

Min datorväska!

Min datorväska!


















































Visst är min datorväska fiiin? :)

Jag är stolt!

Jag red ut själv (viktigt: UT & SJÄLV) idag! Lilja taktade hela tiden men det var ändå superhärligt att jag inte var rädd. Hjärta.
Vart lite krångel med de andra i stallet men nåväl, det löser sig säkert. :) (läs: jag är super orolig över det)

Har bestämt mig för att kila in och köpa den där rosa spraylacken till mobilen i veckan nu, ska bara fixa hur jag betalar först (har pengarna men på skilda ställen, orkar inte förklara). Men mobilen blir förhoppningsvis lite mer uppiffad då! Ska kanske låna en av Ms gamla mobiler och spraya den och eftersom den har lucka är dne helt perfekt. Hjärta.

w380i Lila

Min vän M fick alldeles nyss en w380i Lila (pga omständigheter med hennes f.d. mob)!!
Gud vad kul för henne, eller? En av dem mobiler jag spanat in, och den är verkligen bra, enligt mig. Grattis M!


Hela eftermiddagen bara flyger iväg

Jag valde att istället för att gå hem direkt efer skolan så följde jag med M & C till McD och fick låna pengar till en chickenburger. (Tack! Hade inte ätit något på hela dagen - så det var välbehövligt)
Sedan hastade vi iväg men fick springa tillbaka för M glömde sin plånbok. Sedan gick vi in på godisgallerian för att C skulle köpa tuggummi. Fasen vad frestande allt det där godiset var! Men inga pengar = inget godis. Hehe.
Sedan sa M något om sprayburkar och då ville jag springa in på Färgcenter eftersom jag ville köpa spraylack i rosa för att spraya mobilen med. 87:- för en superfin rosa färg. Ska nog springa dit och köpa en burk och spraya min mobil sen.

Sedan ringde jag efter skjuts och så kom jag hem och har suttit och degat framför en bok tills nu. Suck. Men nu ska jag äta våfflar och sen sticka ut till Lilja och pyssla om 'na. Ha en bra kväll!

Samling i skolan

Vad... i brist på bättre ord - töntigt att skriva !Samling i skolan". Men det är ju sant.. ;)

Har samlingen till tre och sen är det till att masa sig hem i höstregnet. Blä. Men väl hemma så ska jag mysa i fåtöljen. beundra det fina rummet och dricka varm god oboy... Oops ett fel i planen, rummet är INTE på långa vägar städat. Suck.


Sweet Home Alabama sug

Snälla L lät mig lyssna på "min" låt på hennes mobil nu. Sweet Home Alabama...

Men irriterande så fick jag den på huvudet (det är inte irriterande) - och nu fick jag jätte sug efter att se filmen! Irriterande eftersom jag sitter i skolan och kommer inte åt filmen förren sent ikväll. Blä.

Världens tråkigaste film

Föreläsningen i SO betydde en film som tog bilder och radade upp fakta vi fått veta igår. Suck. En halvtimme lång var den jäkla filmen!

Jag ska visst ha två prov på fredag - ett i so och ett i tyska. Irriterande.

Vad gör alla ni då?

Idrott

Jag har blivit indelad i den idrottsgrupp där jag endast "hänger" ihop med två stycken, som gärna håller sig för sig själva. Därför fick jag springa (läs: gå) 8km ensam idag - och visst hade jag glömt hörlurarna till mobilen också!

Sedan, när vi kom tillbaka till skolan så är såklart potatisbullarna slut, och vem fanken äter blodpudding? Så nu sitter jag och är ganska arg, men det kommer snart gå över. Hoppas jag.

Godnatt

En skoldag imorgon - därför är det ingen mer dator för kvällen. (håller jättehårt på principerna... säger vi - jag läser ju fortfarande tills kl blir 1-2)

Sov gott så hörs vi imorgon. Kanske får ni ett inlägg hemifrån, kanske är det från skolan... ;)

Hjärta min Ella

Jag hjärtar min Ella, guldklimpan. Visst, hon är inte världens finaste, inte världens bästa temperament ... men hon är fortfarande en härlig tjej!
Nu ligger hon i pappas datorstol bredvid min och "diggar" med i låtarna som kommer på radion och är avundsjuk på Smulan som får ligga på skrivbordet. Haha.
Hon är riktigt söt också, för så fort jag tar bort handen från henne så börjar hon atingen slicka på armbågan så jag halvt dör av fniss (är superkittlig) eller så börjar hon gny och pipa och vända sina supercharmiga ögon mot nmig, så man inte kan bry sig om något annat. Eller, vid tillfällen hon verkligen vill ha uppmärksamhet och jag finns i den höjden, så klättrar hon upp och pussar mig på munnen eller kinden. Så mysig tjej. Hjärta.

(Ella är hunden mitt i headern, en Shetland Sheepdog.)

Lynyrd Skynyrd

Haha, älskar låten Sweet Home Alabama. Kanske främst för att jag älskar filmen... Men ändå.
Kan ni döma min tur och häpnad när jag nu på bara några dagar hört låten flera gånger om dagen på radion? Hjärta.

Min häst är ren

Men jag då? Jo, jag har fått hennes smuts på mig.. så ni kan väl gissa hur jag ser ut. ;)

Loggade in på msn för att chatta en stund och fick ett superglatt meddelande från en vän till mig - hon ska få en w380i. Lila! Superkul för henne! :)
Jag vill också ha något annat än min w200i (svart), och jag vill verkligen ha ett annat abonnemang. Menmen, det löser sig nog lite senare.. förhoppningsvis! :)

Vad har ni för mobiler?

Hästen

Dags att åka ut till Lilja nu. Vad jag glömde när jag bytte om var att jag inte skulle rida, så det var onödigt med ridbyxr, men wadever.. ;) (jag kan inte rida eftersom hon tappat en sko)
Vad ska ni göra resten av kvällen?

Chokladmuffins

Jag älskar chokadmuffins - och vad är då inte bättre att ha än en storsyster som älskar att baka chokladmuffins?! Nu har hon satt in dem i ugnen och snart har jag en i handen! Yummy.

Ett långt inlägg på beställning

(L var trött på mina mini inlägg och beställde ett långt inlägg. Därför kommer nu ett långt inlägg om hur helgen var - inte alla detaljer, men...)

I fredags så följde inte L med mig hem, så jag gick hem och så orkade jag bara inte städa källaren, så jag spenderade kvällen med datorn och televisionen. Ingen Lilja heller, för mamma och pappa orkade inte skjutsa.
På lördagen vaknade jag någon gång på morgonkvisten och satte igång att städa källaren inför det kommande besöket. (Inte för att det stökades ner till ännu värre under besöket) Sedan kom L och jag fick klä hennes outfit. Det blev, efter ca en halvtimme, betämt med:
Svarta tights, svart/silvrig klännig utan ärmar, rosa bälte, svarta stövlar med gulddetaljer, rosa örhängen med pärlor, svart klocka, rosa halsband och som pricken över i en snygg svart handväska.
Sedan hoppade jag in i duschen medan hon försökte sig på konstverket att starta min sega laptop (som misslyckades) och sedan klädde vi på mig. Jag fick ha på mig:
Svarta strumpbyxor, grått långlinne, lila bälte, svart oknäppt cardigan, svarta high-heels, mitt arabiska ida-halsband som jag fått av L, svarta ros-örhängen och som min prick över i en grå axelväska.
Sedan ringde vi syrrans vän A och fick henne med oss och så drog vi iväg till Kista gallerian. Där gick vi i flera timmar och jag hittade en svart klänning, en grå polostickad klänning och två par jeans. Ls inköpslista hittar du här (eller här: boken Försoning, pocketskydd, svarta strumpbyxor, vitt linne, rosa tröja, rosa cardigan och två par örhängen).
På vägen hem stannade vi och hyrde film (Stolhet&Fördom och Försoning) och köpte godis. Vi tittade på Stolhet&Fördom först och precis som jag alltid tyckt var den underbar. Hjärta.
Sedan ville jag verkligen inte se Försoning då jag fick veta vilken roll min älskade Keira Knightley spelade i den, så jag tog fram en bok och gluttade lite försynt fram lite då och då bara under filmens gång. Så fråga inte vad den handlade om!
Sen gick vi och lade oss för L hade gått upp kl fem på morgonen och var relativt dödstrött. Jag läste en stund och sen släckte vi. = Ingen Lilja då heller.
På söndagen åt vi frukost och sedan åkte vi till sommarbetet och lastade Lilja för att ta henne tillbaka till stallet. När vi kom hem tittade vi på filmen En prinsessas dagbok 2 och efter det åt vi lunch framför halva Dirty Dancing. Mitt i filmen så kom Ls mamma så det var bara att vinka adjö. (Fast vi hade ju såklart tappat bort hennes ena par skor, så vi fick irra en stund... Hehe)

Hur var er helg?

Lunchdags

Inte för att jag i mitt liv kan förstå vart timmarna tagit vägen, allra mest eftersom jag bara slappat här vid datorn, så ska ska jag i alla fall gå med L till skolmatsalen så hon får äta lunch. Kebabgryta och ris tror jag bestämt det var (listan ligger framför mig.. hehe). Ciao!

Vad åt ni till lunch idag?

Antar att

Antar att ni snart kan läsa en framtidsplan hos Ls blogg. ;) (Hon skriver med skärmen släckt och måste tända den ibland för att se ifall hon stavat fel, lite roligt.)

Gör ni alla därute då? Jag sitter och har utråkigt men ska egentligen jobba sevnska och skriva om poesin.

Gomorron

Sitter i skolan och ska alldeles strax kila ner till en föreläsning om europa någonting (intresserad jag var när hon berättade om den, va?) men tänkte bara passa på arr önska er en bra dag. Ciao!